Nincs megállás: pénteken tovább apadnak az üzemanyagárak

Újabb mínuszok: ismét csökken a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az üzemanyagárak mélyrepülése, pénteken újabb jelentős ármérséklés jön.

Már most is több éves mélyponton járnak az üzemanyagárak, ám pénteken újabb 6-6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a MOL.Az újabb mínusszal a 95-ös benzin literenkénti átlagára 335 forintra, a gázolajé 357 forintra mérséklődik. A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint körül mozgott, az utóbbi három hónapban több mint 80 forinttal csökkent. A benzin ára több éve nem járt 330 forint körül, legutóbb 2010 november elején kellett 335 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 360 forint körüli, utoljára 2011 június végén került 360 forintba.
Hirdetés
A MOL legutóbb épp ma változtatott az árakon, a 95-ös benzin literenkénti árát 9, a gázolajét pedig 7 forinttal csökkentette.
Több éves mélypontján jár a benzin és a gázolaj ára is, péntektől az ábrán láthatónál is olcsóbbak lesznek Több éves mélypontján jár a benzin és a gázolaj ára is, péntektől az ábrán láthatónál is olcsóbbak lesznek
Bár a nyersolaj ára most egykori csúcsának felét sem éri el, a hazai (nagyobbrészt adókból összeadódó) üzemanyagárak nem csökkentek ilyen mértékben. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. A mostani árak csupán mintegy 25%-kal kedvezőbbek. Legalábbis a mérsékeltebb díjszabású kutakon, ugyanakkor fontos azzal is számolni, hogy az egyes kutak árai között akár literenkénti 20-30 forintos áreltérések is adódhatnak. Így nemcsak a tankolás idejére, hanem helyére is ajánlott figyelni, autópályák mentén például nemigen érdemes üzemanyagot vételezni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 23:21
  Permalink

  A válasz egyszerű.
  Ha valakinek extra kiadása van egyből megy a sírás, bezzeg ha már extra bevétele van akkor megbújnak mint sz*r a fűben.
  Itt minden arról szól hogy hogyan húzzanak ki még több pénzt az egyszerű emberek zsebéből.
  Mellesleg a munkahelyen ugye van útiköltség térítés , 9ft/km. Ezt az összeget hány éve találták ki és akkor ugyan mennyi lehetett az üzemanyag ára?
  Én még csak 10 éve melózom, de azóta ez az összeg változatlan. 10 éve olcsóbb volt a mainál az üzemanyag ára és még akkor sem érte meg azt választani buszbérlet helyett …
  De ha már a buszoknál tartunk, kiszámoltam hogy ha bérlet nélkül bemegyek a városba + vesszek 2 helyi járat jegyet majd hazautazom, szinte ugyan ott járok anyagilag mintha autóval mentem volna.
  Persze az út során kopik az autó is ez valóban + kiadás de legalább nem kell heringként roskadoznom a buszon a sok ápolatlan tróger között.
  Ennyit az olcsó buszozásról, pusztán akkor olcsóbb, ha az embernek van munkahelye és ott van bérlet térítés.

 • 2017.10.28. at 23:21
  Permalink

  Tisztelt Katona Mátyás!
  Mindig örömmel,várakozással olvasom az írásait,most sem volt ez másként!
  Egy dolog van ami birizgálja a gondolataimat.
  Történetesen,amikor az üzemanyagok ára nyaldosta az eget(450.-/l),akkor mindennek emelték az árát a drágulásra hivatkozva!
  Most,hogy kb. 20%-ot csökkent az üzemanyagok ára,semmi élelmiszernek(kenyér,tej,hús) és egyebeknek nem változik az eladási ára!!!!!
  Ennek mi lehet az oka??
  Üdvözlettel:Soós László

Vélemény, hozzászólás?