Nincs minden veszve, ilyen hanggal érkezik a vadiúj Ford Mustang

Szeptember 14-én leplezik le az új Mustangot, az elektromos hajtás az ablaktörlő kiváltsága marad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Klasszikus vonalon viszi tovább a Mustangot a Ford, így a hátborzongató V8-as hörgésről a 2024-es kiadás esetén sem kell lemondani, a csendre vágyóknak pedig a Mach-E kínál alternatívát.

Már csak két hetet kell "aludni", és máris elérkezik az új Mustang premierje. Idén nem holmi frissítést kap a "pony car", hanem egy teljesen új generációt, a sorban a hetediket, amit már 2024-esként jelöl a Ford. Noha a Mustang népszerűsége töretlen, a legutóbbi modellváltásra 2014-ben került sor, így már érett a friss nemzedék bemutatása.
Hirdetés
A Ford mérnökei nyugodt szívvel vihették tovább a Mustang szellemiségét, mivel a Mach-E már magára öltötte a politikai korrektség öltönyét, így semmi sem állja útját a szívó V8-asnak. A hetedik generáció műszakilag hasonló lesz elődjéhez, továbbra is az ötliteres V8-as lesz a big block, aminek a hangját már le is leplezte a Ford. Aki szerényebb méretekben gondolkodik, az a 2,3 literes négyhengeres EcoBoost motorral is hazaviheti a vadlovat. A kézzel gangolás szerelmeseit sem hagyják cserben, az automataváltó mellett a hatos kézi is a vevők rendelkezésére áll. Nem érdemes rá mérget venni, de állítólag felmerült a hibrid Mustang gondolata is. Pletykák szerint a villanymotor az első kerekeket hajtaná, a dugattyús egység pedig a hátsókat, így a Mustang történetében először összkerekes lehetne, ám ezt még semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg, illetve a Ford sem utalt ilyen megoldásra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?