Nincs pénze Wébernek a marokkói futamra

Egy magyar megy csak Marrakeshben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak Michelisz Norbi indulhat magyar színekben a soros marokkói WTCC-futamon, Wéber Gábor anyagi okokból ki kell, hogy hagyja a versenyt.

Csak egy magyar zengős BMW, a volánjánál Michelisz Norberttel fog elindulni a soros Marokkói Nagydíjon, a túraautó-világbajnokság idei harmadik versenyhétvégéjén Monza és Valencia után, mivel Wéber Gábornak nem sikerült összerakni a megfelelő anyagi hátteret, így kénytelen kihagyni a szezon ötödik és hatodik futamát.
"A BMW Motorsport szakemberei arra hívták fel a figyelmünket, hogy az utcai pálya után, a magas kerékvetők miatt, gyakorlatilag minden futóműelemet fel akarnak újítani a következő futam előtt, és nem ingyen. Tavaly itt nem jártunk, így ez a probléma csak most merült fel. Ezzel a horribilis költséggel nem számolhattunk még egy autóra sem, hát még kettőre" - olvasható a csapat álláspontja a zengomotorsport.hu oldalon.
Hirdetés

Wéber autójával amúgy is komoly problémák adódtak (monzai motorcsere és futóműegyengetés, lerobbanás Valenciában), a váratlan pluszkiadásokkal pedig veszélybe kerülne a további európai programja. "Az utolsó pillanatig nem tudtam elengedni ezt a futamot, még pénteken is lehetséges támogatókkal tárgyaltam" - mondta Wéber. "Azt érzem, hogy jövőre növekszik majd a mozgásterem, de ilyen gyorsan, képtelenség betömni ezt a kátyút, nincs mese, át kell lépnünk. Beszéltem Zolival, a csapattal, a tönkrement alkatrészek felújítása időben megint nagyon feszes lenne, de főleg őrült drága. Már a részszámlák is sokkolóak, bár egy szűkebb keretrendszerben számoltunk ugyan töréssel, de ez kicsit erős, ami most a nyakunkba szakadt. Aztán ez a kötelező felújítás végleg betette a kaput. Nem akarom kockáztatni a magyar futamot, és leginkább a szurkolóinknak elérhető nagydíjakat, és ezek Afrika után következnek csak. Felkészülünk inkább ezekre kis levegőhöz jutva, van mit végiggondolni, nagyon nem erre számítottam, és még a szerencse sem állt mellettünk. Norbi beállításai nekem nem fekszenek, ez várható volt, de a 'saját BMW' megtalálása még várat, bár közelítünk körről körre."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?