Nissan Micra Bentley orral

Nagyzol a Nissan Micra Japánban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan Micra európai kisautóból világautó lett, ezt jelzi az is, hogy immár Indiában és Kínában gyártják - az autóiparban manapság ezt jelenti a világ. Meg hát azért is, mert ezekben az országokban a legolcsóbb jelenleg a gyártás.


Hiába világautó a Nissan Micra, az olcsó autó nem tartozik az álmunkban megjelenő kocsik közé. De van valami, amit eddig nem tudtunk a Micráról.
Japánban már annyira népszerű, hogy ha egy micrás ki akar tűnni a tömegből egyedi, tuningolt megoldásokat keres. Az egyik ilyen a March Bolero, a March a Micra nem európai neve. A Bolero változat nem kevesebbet kínál, mint Bentley arcot ad a Micrának - nagyravágyó üzletkisasszonyok legnagyobb örömére. A hatalmas hűtőmaszk teljesen új értelmezést kölcsönöz a kis Nissannak, bár ez nem zavarja meg a kisstílű tolvajokat úgy, mint a Bentley hűtőráccsal megbolondított szlovák rendszámos Chrysler 300C-k. Krómból ezen is annyi van, mint a luxusautókon. Kívül és belül egyaránt. Kerekeken, lökhárítókon, ajtókilincseken, valamint a váltógombon.
Hirdetés

Az optikai tuning az Autech munkája. A felszereltség és a fényezés is egyedi, a klíma automatikus, a könnyűfém kerekek 16 hüvelykesek, a belső kidolgozás minősége prémiumos, valamint alapáras a navigációs és szórakoztató rendszer. Őrült ötletekben sincs hiány, 12 voltos LED-es villogót is beszerelnek, ha nem lenne elég feltűnő a mikro "Bentley". Egyetlen motorral kapható a Bolero, az 1,2 literes, háromhengeres szívómotor 82 lóerős, váltója CVT-automata. Európában ismeretlen az összkerékmeghajtás opciója a Micrához, ám a Micra Bolero Japánban ezzel is elérhető. Az elsőkerék-meghajtású kisautó alapára 1,45 millió jen (3,12 millió forint), a 4x4-es változaté pedig 1,63 millió jen (3,51 millió forint).
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?