Nissan Skyline evolúció

Két és fél percben megnézheted a Nissan Skyline fejlődését

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mutattunk már videót a Ford Mustang és a Dodge Viper evolúciójáról, úgyhogy itt az ideje kontinenst váltani. Irány Japán!


Rengeteg autórajongó sorolja a kedvencei közé a Nissan GT-R sportautót, de mikor is kezdődött a típus története? A válaszhoz először érdemes tisztázni, hogy a jelenlegi GT-R a Skyline leszármazottjának tekinthető. Az ikonikus név pedig az 1950-es évek végén bukkant fel először. A Prince Skyline egészen pontosan 1957-ben debütált és még a kor divatjának megfelelően „fecskefarkú” limuzinként. Majd az őt követő generációk egyre inkább az egyszerű „kockaformát” kezdték felvenni. Ám az 1970-es évek derekán beköszöntött a kupé korszak, ekkor már az ötajtós változatokat is ferde háttal rajzolták. Utána a nyolcvanas években visszatértek a szögletes formák, de így is egyedi és érdekes maradt a Skyline, amelynek legerősebb modelljei viselhették a GT-R nevet. Aztán elérkezett az idő, hogy külön utakon haladjon tovább a Skyline és a GT-R fejlődése, ezért vált külön típussá a GT-R sportautó, miközben a Skyline név is tovább élt.
Hirdetés

Mindezt persze sokkal érdekesebb mozgóképen látni. A Donut media videójában pedig rengeteg érdekes információ kíséretében mutatják meg a Skyline életútját és azt is megtudhatod, hogy mikor született meg a jelenlegi GT-R. Érdemes végignézni!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?