Női autó lesz a következő Mazda2

Jövőre jön, és hölgyeket kíván majd megnyerni az új Mazda2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már 6 éve érkezett, 3 éve frissült, jövőre nyugdíjba is megy az aktuális Mazda2. Érkező utódja kifejezetten női autó kíván majd lenni.

Alapvetően női autó lesz a jövő évben várható új Mazda2 - derül ki Peter Birtwhistle, a Mazda európai dizájnfőnöke által a brit AutoCar számára adott interjúból. Mivel ez a modell Ázsiában népszerűbb, mint Európában, s ott is zömében hölgyek a vásárlók, el akarják kerülni azt a fejlesztők, hogy az autó túlzottan izmosnak, túlzottan fickósnak tűnjön.
Hirdetés

Hogy milyen lesz a piacra csak jövő ősszel várható újdonság, arról egyelőre még fantomképek sincsenek, ám a dizájngóré szerint "jól kinéző" modellre számíthatunk. Alapját a CX-5/Mazda3 rövidített platformja adja majd. Már most sem titok az, hogy ugyanazon egy kisautó méretű crossover modellt is elindít majd a Mazda az itthon még nem forgalmazott Ford EcoSport, illetve a már itt lévő Chevrolet Trax, Opel Mokka, Peugeot 2008, Renault Captur, illetve természetesen a Nissan Juke babérjaira pályázva.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 19:45
    Permalink

    Kíváncsi leszek rá!
    Az Open Corsa, Ford Fiesta, VW Polonak mindenképpen konkurenciája lesz.
    Vajon lesz belőle dízel is, mondjuk 2.2 literes motorral 🙂 Kis női autónak.

Vélemény, hozzászólás?