Norbi ismét elverte a Honda gyári pilótáit

Michelisz az idei legsikeresebb hétvégéjét zárta Oroszországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először rendeztek WTCC-versenyt Oroszországban, a megint legjobb hondás Michelisz Norbert egy harmadik és egy ötödik hellyel folytatta remek szereplését. Mókás közjátékról is emlékezetes marad a moszkvai premier.


A túraautó-világbajnokság 11-12. futamát rendezték a Moszkva melletti, az orosz fővárostól 80 km-re fekvő vadonatúj pályán, a WTCC-mezőny értelemszerűen először látogatott Oroszországba. A szombati időmérő esőt és a gyors körét még jókor befejező Michelisznek így egy kis mázlit is hozott, hiszen szerencse, illetve a romló pályaviszonyok okán sok rivális balszerencséje is kellett a zengős Honda-pilóta negyedik helyéhez.
Hirdetés

A vasárnapi első, gördülőrajtos viadalon Norbi lazán lerajtolta a címvédő Huffot, s a harmadik helyet már nem is engedte ki a kezéből. Dobogóra állhatott Szlovákiában, itthon, Ausztriában és most is, zsinórban tehát negyedszer végzett pódiumot érő pozícióban. Már „csak” a győzelem hibádzik. S megint elkalapálta a gyári hondásokat, még az állórajtos második versenyen is, amin hatodikként indulva ötödik lett. Idén ez volt a legeredményesebb hétvégéje, összesen 27 ponttal gazdagodott, s abszolútban feljött a hatodik helyre.
Akik nyertek: a chevys Muller, illetve Nykjaer. Előbbi fórja több mint tetemes, már borítékolható is az újabb, szám szerint a negyedik vb-trófeája. Ami még említésre méltó: hazai közönség előtt a Lada érthetően feljavult, Thompson elsőre ötödik lett, s másodikra is hasonlóan erősnek tűnt, de kitették egy komoly csatában. A másik Grantával a helyi menő Kozlovszkijnak egyelőre nincs meg a kellő rutinja és a tempója, még bőven van hova gyorsulnia.

Az első verseny végeredménye (élcsoport)
 1. Muller (francia, Chevrolet Cruze 1.6T) 51:37.955 p (68.35 km/ó)
 2. Coronel (holland, BMW 320 TC) + 0.511 mp
 3. Michelisz (magyar, Honda Civic WTCC) + 5.327
 4. Huff (brit, SEAT León WTCC) + 6.685
 5. Thompson (brit, Lada Granta) + 10.549
 6. Tarquini (olasz, Honda Civic WTCC) + 10.718


A második verseny végeredménye (élcsoport)
 1. Nykjaer (dán, Chevrolet Cruze 1.6T) 22:53.698 p (133.53 km/ó)
 2. Muller (francia, Chevrolet Cruze 1.6T) + 0.379 mp
 3. Huff (brit, SEAT León WTCC) + 6.418
 4. Oriola (spanyol, SEAT León WTCC) + 7.494
 5. Michelisz (magyar, Honda Civic WTCC) + 8.075
 6. Chilton (brit, Chevrolet Cruze 1.6T) + 8.682


[/szlista]

[/keret]

Folytatás június utolsó hétvégéjén Portugáliában, Portóban, szűk városi pályán, ahol szinte lehetetlen előzni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?