Norbinak bejött az új aszfalt

Michelisz Norbi pályacsúccsal nyitott az újraaszfaltozott Hungaroringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hazánk WTCC csillaga a pénteki teszten a legjobb köridőt futotta. Csak így tovább, Norbi!


"A Hungaroringen nem számítanak a pluszsúlyok, nem számítanak a realitások. A magyar lelátó előtt mindig a dobogó volt és lesz a cél. Nem is lehet más!" - így indult csatába Michelisz Norbert a hungaroringi hétvégén. Mindamellett blogjában azt is leírta, hogy mivel a Honda ezúttal 70 kilós ballaszttal versenyez, egy körön valószínűleg egy másodperces hátrányban lehetnek a Citroënnel szemben. Ezek után kissé szeles, de napos időben kezdődött meg a Magyar WTCC Nagydíj hétvégéjének programja. Michelisz Norbert 1:52:00-s köridővel kezdte meg a hungaroringi szereplést a pénteki teszten, amivel az első hullám után a nyolcadik helyen állt. Tom Coronel kezdett a legjobban 1:50,008-cal. Norbi lendületből hat tizedet javított, Tigao Monteiro pedig nála is kilenc tizeddel gyorsabb volt, így átvette a vezetést.
Hirdetés
A hatodik körében Norbi 1:50,169-re írta át az eredményét, de még így is nyolc tizedmásodperc volt a lemaradása a privát Citroënnel az élre ugró Mehdi Bennani mögött. A marokkói két tizeddel javította meg Monteiro addigi legjobbját (1:49,354). A Honda magyar pilótája ekkor, kilenc perccel a teszt vége előtt a 10. helyen állt be a boxba. A két csapattársa közül Huff az ötödik, Monteiro a második volt.
Három perccel a vége előtt aztán Norbi robbantott: több mint egy másodperccel megjavítva az addigi legjobb időt, 1:48,112-vel az élre állt. Monteiro csak hét-, Huff pedig háromtizedes hátrányból követte őt, pedig mindketten sokat gyorsultak. Norbi ideje egyben új pályarekord a Hungaroringen, az eddigi legjobb köridőt Yvan Muller tartotta 2014-ből (1:48,727). Tavaly az esős időjárás miatt gyengébb eredmények születtek.
Norbi az élen a pénteki teszten Norbi az élen a pénteki teszten
A hétvége programja - amiről további részleteket is írtunk már - szombaton 9:45-kor az első szabadedzéssel folytatódik.
(Forrás: Michelisz.hu)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?