Nyergesvontatót fejleszt a Tesla

Felgyorsított videóban rajzolt Tesla kamiont egy grafikus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár Musk jóváhagyta, hogy most a Model 3 élvez prioritást náluk, a háttérben azért dolgoznak első kamionjukon. Grafika segít elképzelni.


Jan Peisert Photoshop-grafikus egy YouTube videóban mutatta be, milyennek képzeli a Tesla hamarosan bemutatkozó nyergesvontatóját. Peisert egy hatalmas üvegfelülettel és a Tesláról ismert vonalakkal képzelte el a kamion orrát. A hagyományos visszapillantókat kamerák váltják és még vontatmányt is rajzolt mögé. Bár mutatós a Mercedes-Benz Future Truck 2025 koncepcióból átalakított grafika, talán ennél valami futurisztikusabbat várhatunk az amerikai gyártól. A felgyorsított videót azért így is öröm nézni.
Hirdetés
A Tesla vezére szokásos módon Twitteren hagyta jóvá, hogy fejlesztik a villany-nyergesvontatót, ám jelenleg a Model 3 indítása élvez elsőbbséget, teljesen érthető okokból. Musk szerint kamionjuk csökkenteni tudná a szállítmányozási költségeket, mindamellett növelné a biztonságot és mókássá tenné az üzemeltetést. Musk azt is jóváhagyta, hogy a nyerges akkumulátorkapacitása már 100 kWh felett lehet, és talán az előbb érkező pickuppal is ez lesz a helyzet. A programmal egyébként Jerome Guillent, az amerikai Freightliner Cascadia fejlesztőjét bízták meg. A koncepció debütálását 2017 májusa körül várhatjuk, de a gyártását semmiképp sem kezdhetik el 2020 előtt. Vajon addigra megérkezik a 2000 lóerős, gázturbinás vontató a Nikolától is?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 21:50
    Permalink

    “akkumulátorkapacitása már 100 kWh felett lehet”
    Volna mód pontosítani ezt az adatot? A 100 kWh nagyon karcsú. A Model S -be szerelnek ilyet, ha jól emlékszem. A nyerges vontatóra nagyobb (sokkal nagyobb!) tankot szokás tenni, mint a személyautókra…

Vélemény, hozzászólás?