Nyújtott Suzuki Jimny a láthatáron

Azt csicsergik a madarak Ázsiában, hogy 2022-ben érkezik az ötajtós Suzuki Jimny

Lehet, hogy hozzánk is visszatérhet a Suzuki Jimny személyautó változata, ha igaznak bizonyulnak a Japánból érkezett pletykák.

Nem is akárhonnan érkezett a pletyka az ötajtós Jimnyről, ugyanis egy japán autós lap szellőztette meg, hogy 2022-ben érkezhet a Suzuki megnyújtott terepjárója. A MOTA információi alapján az ötajtós Jimny a Long utónevet kapja majd, tengelytávolságát pedig 300 milliméterrel növelik meg. Ennek hatására a hátsó lábtér és a csomagtér mérete is nagyot nőhet. Kár, hogy nálunk már csak a hátsó ülések nélkül, „kisteherautóként” forgalmazzák csak (lásd itt), így nehéz elképzelni, hogy visszatérhet személyautóként. Legalábbis a jelenlegi motorjával. Ugyanakkor, ha a másik pletyka is igaznak bizonyul, akkor a Jimny orrába turbófeltöltéses, lágy hibrid motort szerelnek majd, amivel újra esélyessé válik Európában is. Valószínűleg az 1,4 literes benzinmotorról van szó, de egyelőre minden csak találgatás szintjén mozog. Az is, hogy a hosszú változatok orrát picit átszabják, a csúcsfelszereltségű változatokat pedig a Mercedes G-osztályhoz teszik hasonlóvá. Az árat is csak tippelgeti a japán lap, szerintük körülbelül 7,5 millió forintnak megfelelő jenért kínálják majd az alapváltozatot, az automataváltó felára pedig 300-400 ezer forintnyi jen lehet majd.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?