Ogier harmadszor is Monte győztes

Az idei sem volt egy unalmas Monte Carlo Rally - videón a legjobb jelenetek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sébastien Ogiernek sikerült háromszor egymás után megnyerni a Monte Carlo Rallyt egymás után. Csak Sandro Munari, Walter Röhrl, Tommi Mäkinen és Sébastien Loeb volt erre képes.


Szerencsések vagyunk, hogy a mai napig a legendás Monte Carlo Rallyval indul a WRC szezon. Évről-évre az egyik legizgalmasabb verseny a naptárban, és ez idén sem volt másképp, bár már az első szakaszon látszott a Volkswagen előnye. Sokan panaszkodtak a rendkívül csúszós utakra – a hátrébb indulóknak a havas felhordásokkal is meg kellett küzdeniük. Az első két napon Ogier és Meeke harcoltak az első helyért. Ezt a csatát végül a Citroënnel versenyző Meeke hibája döntötte el, amikor egy kőnek ütközött. Úgy megsérült a váltója, hogy fel kellett adnia a versenyt. Nagyszerű sportemberi teljesítményről árulkodik, hogy Ogier megállt a szakaszon, hogy vetélytársának segítsen, hiszen állítása szerint szeretett volna tovább harcolni vele, szerinte sem ezt érdemelte a brit pilóta.
Szinte csak Ogier úszta meg technikai bajok nélkül, bár így is megérdemelt volt győzelme. Majdnem 2 perccel, 1 perc 54,5 másodperccel nyerte meg a versenyt a Volkswagen Polo R-rel. Ezzel egy álma vált valóra állítása szerint. Csapattársa, a norvég Andreas Mikkelsen második lett. Harmadik helyre Thierry Neuville csúszott be, legjobb hyundaiosként és több mint 1 perc hátrányban, bár csak kétkerékhajtással. Mikkelsent egyébként a svéd rali győzteseként várják. Mads Østberg visszatért az M-Sporthoz, és negyedikként végzett a francia Stéphane Lefebvre előtt, akinek ez volt legjobb WRC eredménye.
A verseny legdurvább esete Latvalához fűződik, hiszen az egyik gyorsan elütött egy nézőt, miután megdobta kocsiját a partoldal. A nézőnek semmi baja nem lett, annak ellenére, hogy fontosabbnak tartotta a kocsit lefotózni, mint elugrani. Az ügyet vizsgálják.
A WRC 2 első két helyét Elfyn Evans és Armin Kremer hozták el, ráadásul a top 10-be is bekerültek. A bajnokság Karlstad felé veszi az irányt, ahol február 11-14 között rendezik a svéd vb futamot, ami a bajnokság egyetlen teljesen havas futama lesz.
Hirdetés
Sajnálatos módon a sokak kedvencének számító Robert Kubica bejelentette, hogy idén csak a Monte Carlo-i futamon tud elindulni. Az előzetes hírekkel ellentétben, sem hazai futamán, sem Svédországban nem indul, azonban ezt az egy futamát is emlékezetesen fejezte be. Ahogy megszoktuk tőle, most is összetörte a Fiestát, és bemutatta a valaha volt talán leglassabb balesetet. (Kísértetiesen hasonlít egy korábbi balesetére…)
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?