Október 28-án nyitja meg kapuját a Ferrari Vidámpark

240-nel megy a Ferrari hullámvasút

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Abu Dhabiban, közvetlenül a Formula-1-es versenypálya tőszomszédságában épült fel a Ferrari Vidámpark. Ismerjék meg a főbb látványosságokat.

A Ferrari a száguldásról szól, ennek megfelelően a Formula Rossa hullámvasút a világ leggyorsabb ilyen szerkezete. A szerelvények akár 240 km/h-s tempóval is képesek haladni. A katapult torony 62 méter magasba lövi ki a látogatókat. A gyengébb idegzetűek a V12-es erőforrás belsejében történő utazást élvezhetik a leginkább. Már a listát olvasva is látszik, hogy nem egyórás program lesz a Ferrari World meglátogatása. A főbb látványosságok:
 1. Formula Rossa – a világ leggyorsabb hullámvasútja 240 km/h-s csúcssebességgel.
 2. Speed of Magic – Elképzelt utazás egy fiatal fiú kalandjairól, aki olyan természetes és fantasztikus helyekre látogat, ahol Ferrari még nem járt korábban.
 3. Made in Maranello – Virtuális túra a maranellói üzemben, ahol végigkövethető az autó születésének teljes folyamata.
 4. V12 – izgalmas hajóút egy V12-es erőforrás szívébe.
 5. G-Force – A vörös tetőn keresztül 62 méter magasba katapultálja az embereket, megmutatva nekik a Ferrarikban fellépő gyorsulás mértékét. A Ferrari Enzo Ferrari ülései alapján készültek a székek. 6. Scuderia Challenge – autóvezető szimulátorok, olyanok, amelyeket a Scuderia Ferrari pilótái is használnak tréningezésre.
 7. Viaggio in Italia – Virtuális repülőút Olaszország városai és főbb nevezetességei felett, egy Ferrarit üldözve.
 8. Fiorano GT Challenge – Egyedülálló dupla hullámvasút, ahol két F430 Spider üldözi egymást egészen a célvonalig.
 9. Bell'Italia – Olaszország leghíresebb látnivalóinak makettje, a festői Portofino-tól az Amalfi Tengerparton át a Monza versenypályáig, nem hiányozhat a római Colosseum, Velence, és Maranello sem.
 10. Paddock – a Ferrari motorhome-okban pihenhetik ki a látogatás fáradalmait a látogatók, akik interaktív előadásokkal tapasztalhatják meg az F1 versenyek hangulatát.
 11. The Pit Wall – interaktív színház, ahol valós helyzetekben hozhatnak döntéseket a vendégek.
 12. Galleria Ferrari – Maranellón kívül a világ legnagyobb Ferrari kiállítása, klasszikus és kortárs autókkal. 13. Junior GT – autóvezetés-oktatás gyermekeknek, a szakértő méretarányosan kicsinyített F430 GT Spiderekben oktatják a vezetést.
 14. Junior Grand Prix – a Junior GT után a leendő F1 pilóták kicsinyített Formula-1-es versenyautókban is kipróbálhatják tudásukat.
 15. The Racing Legends – időutazás a Ferrari legnagyobb sikereihez, az első versenyektől a mai F1 Nagydíjakig.
 16. Driving with Champions – Interaktív 3D show egy fiatal mérnök életéről, akit első munkanapján körbevisz a pályán egy világbajnok.
 17. Cinema Maranello – A Ferrari World színházában a Coppa di Sizilia rövidfilmet vetítik, amely Enzo Ferrari életének egy inspiráló történetét meséli el.
 18. Junior Training Camp – interaktív játszóház gyermekeknek, ahol víznélküli autómosást végezhetnek, felmászhatnak a célegyenes lelátójára, távirányítós autókat irányíthatnak.
 19. Carousel – korábban nem látott Ferrari prototípusok és nyertes formatervek alapján készített autókból álló körhinta.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?