Olcsó BMW épült Hyundai alapokra Koreában, az eredmény komikus

A vicces házi átalakítások sorát bővíti ez a BMW-nek álcázott Hyundai Coupé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Általában méregdrága szuperautók aránytalan klónjait alkotják újra olcsóbb alapokra a világ minden táján ügyködő "Tunerjóskák", ám néha hétköznapibb modellek is kapnak replikát. Most épp Koreában készült BMW-utánzat egy korosodó Hyundai Coupéból.

Ha esetleg bárkit megtévesztene a BMW logó, az előző 4-es mintájára átalakított, egyedi lökhárító, az 5-ös BMW kilincsei vagy a jármű hátulján található M és xDrive plakettek, akkor neki megnyugtató hírekkel szolgálhatunk, amit itt lát, az közel sem gyári, és még véletlenül sem a bajor mérnökök újdonsága. A képeken egy házilag átalakított, 2008-as, tehát második generációs, már frissített Hyundai Coupé látható, és bár kívülről egy nagyon furcsa BMW koppintásnak tűnik, a lemezek alatt a teljesen gyári, 2,0 literes, 141 lóerős, automata váltóval párosított erőforrás tekeri az első kerekeket.
Hirdetés
Egy koreai fórumon bukkant fel az adott jármű, ahol egy Dimidi álnevű felhasználó posztolt róla, mint saját projektjéről. Az első fotók még 2021 szeptemberéből származnak, és eredetileg egy fekete autót láthatunk a képeken. 2022 februárjában mégis egy fehér változat készült el, a végeredmény bizonyos szögekből egy BMW 2 Gran Coupéra emlékeztet, ám leginkább csak akkor, ha nagyon hunyorítunk. A beltérben még egyértelműbben kilóg a lóláb: egy módosítatlan, gyári BMW kormány és az eredeti Hyundai kulcs BMW logós változata oldja meg a koreai Coupé egyébként érintetlen műszerfalának bajorosítását. Így a prémiumautós kényelem biztos nincs meg benne, de az úgysem látszik az Instagram fotókon, ahol elég lehet a kormány és a #BMW címke az avatatlanok félrevezetésére. A tulaj a saját bevallása szerint élvezte a több mint fél évig tartó projekt házi megvalósítását, és járni is szeret az alkotásával, szórakoztatónak tartja a többi autós figyelmét és érdeklődését a találkozókon és az autómosókban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?