Olcsó és stílusos lesz a középkategóriás Tesla

A Tesla következő szedánja Amerikában 7 millió forintnyi dollárért lesz kapható

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Neve még nincs, de a 3-as BMW elektromos riválisa lehet az új, kisebb Tesla szedán. Dögösebb formát és mosolygós árcédulát ígérnek hozzá.


Elon Musk cége egy olyan középkategóriás villanyautót szeretne kihozni, ami árban a Nissan Leaf, minőségben és megjelenésben meg a 3-as BMW ellenfele lehetne. Ráadásul 2015-ben már el is kezdenék a gyártását. Ha nem a Tesláról lenne szó, akkor hitetlenkednénk, így viszont a már közzétett információmorzsákból próbáljuk összetenni a képet, és fülelünk a gyári emberek szavaira. Franz von Holzhausen vezető tervező azt mondta, hogy a kocsi alapára alig 30 ezer dollár, azaz kevesebb mint 7 millió forint lesz. A neve a feltételezések szerint Model E lehet, és alig valamivel a Model X crossover leleplezése után már be is mutatnák.
Hirdetés

A főtervező az is elárulta, hogy a Model S-hez képest egyedibb formát szánnak az újabb és kisebb szedánnak. A feltételezés szerint extravagánsabb lesz robbanómotoros ellenfeleinél és a fenti - spekulatív - képnél is. Mivel műszaki alapjai megegyeznek majd a Model S-ével, ezért nem is annyira durva, hogy két év múlva már bemutatkozhasson. A fejlesztés bizonyára rohamtempóval folyik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 06:23
  Permalink

  A Tesla addig biztosan piacképes míg nem kínálnak nála annyival többet mint ők például egy Nissan Leafnél.
  Szerintem meg olyan hosszútávon nem lesz, főleg ha ugyanaz vezeti a céget mint eddig.

 • 2017.10.29. at 06:23
  Permalink

  Ez de gyenge duma! Ennél azért többet érdemelt volna a tisztelt olvasó. 😀

  Kicsit (ez is k betűs, remélem nincs vele gond) még kellett volna gondolkodni valami olyanon, ami nem ennyire szánalmasan gyermeteg indok. De semmi gond, ez a maguk homokozója, ha valaki elássa azt a kis (még egy zavaróan “k” betűs) kék (a fenébe, még egy” k” betű) lapátot, akkor (most meg rögtön két “k” betű is) egész nyugodtan kidobható a játékból (francba, megint k…a francba jó szó, vagy már repül is a véleményem?)

  Részemről a szerencse Hollósy úr!

 • 2017.10.29. at 06:23
  Permalink

  Tisztelt Hollósy Balázs!
  Megosztja velem, hogy a hozzászólásom mely szava, betűje, írásjele sértette meg a felhasználási feltételek mely pontját, hogy sikerült azt kitörölnie?
  Nem mintha a hozzászólás annyira értékes lett volna, csak az elv miatt?
  Köszönöm!

 • 2017.10.29. at 06:23
  Permalink

  Valószínűleg a jövő autójának úttörőjét láthatjuk a Teslában ! Amint árában nem lesz több a ma regnáló típusoknál ,máris verhetetlen lesz ! És még technikailag sokat fog fejlődni,néhány év alatt.

 • 2017.10.29. at 06:23
  Permalink

  [i]“Mikor először láttam,Maseratinak,Aston Martinnak hittem,annyira kidolgozott,tökéletes.”[/i]

  Pedig egyszerűen csak kurvára hasonlít rájuk, ez a magyarázat. Az autó és ezek szerint majd ez is egy őrületes formai plágium. Ettől még persze jól néz ki.

Vélemény, hozzászólás?