Olcsóbb a csúcs Suzukinál: beárazták a legnagyobb hibrid Toyotát

Emészthető árral érkezik a hazai piacra a Toyota Highlander Hybrid

Tudtuk, hogy érkezik a piacra az Egyesült Államokban eddig is népszerű Toyota Highlander, most viszont már az árai is ismertek. Ugyanúgy barátságosak, ahogyan a fogyasztása is.

Az idei évre megújult a Toyota legnagyobb hibrid SUV-ja, a Highlander, s további bővíti a márka európai SUV kínálatát, természetesen hibridként, a 23 éves tökéletesített, negyedik generációs hibrid hajtásláncával. A 4,96 méteres monstrummal már a kifejezetten nagy kategóriában is kínál majd alternatívát a Toyota.

A Highlander csakis hétülésesként érkezik, így már a 16,7 millió forintos Comfort alapverzió is jogosult a nagycsaládosok 2,5 millió forintos ártámogatására, amivel ők 14,2 millió forinttól érhetik el.

Az alapverzió természetesen erősen idézőjeles, a hajtáslánc egyféle lehet: 2,5 literes benzinesen alapuló i-AWD rendszeres, azaz elöl-hátul villanymotoros (öntöltő) hibrid, 248 lóerős rendszerteljesítménnyel. Utóbbival a 2 tonna saját tömegű (és ugyanilyen vontatási kapacitású!) erődítmény 8,3 másodperces 100-as sprintre és a hibridektől megszokott 180 km/óránál limitált végsebességre képes, miközben WLTP szerinti vegyes fogyasztása mindössze 6,6-7,2 l/100 km. Kevéssé meglepő módon a nyomatékosztásért e-CVT váltó felel. A műszaki tartalomhoz hasonlóan erős a bázisfelszereltség is, sok más mellett már a Comfort is 18 colos alufelniket, automata kapcsolású LED fényszórókat, vezeték nélküli telefontöltőt és Apple CarPlay/Andorid Auto rendszeres, 7 colos Toyota Touch2 multimédiarendszert kap, de még az adaptív tempomat és a kétzónás automata (és persze elektromos) légkondicionáló, az elektromos sofőrülés, a kulcs nélküli nyitás-indítás, az első ülésfűtés és a kormánykerékfűtés, továbbá a hátsó klímavezérlő is alapáras. Az 1,35 millió forintos felárral mért, 18,05 milliótól elérhető Prestige verzió már elektromos csomagtérajtót, bőr kárpitozást, 20 colos alufelniket, fabetéteket és Bi-LED fényszórókat és tolatókamerát, valamint koccanásgátlós parkolószenzorokat is ad. És ne feledjük, még ez is olcsóbb, mint a csúcs Suzuki, azaz a Toyota RAV4 Plug-in Hybridnek megfelelő Across.
Hirdetés
De van még feljebb is, a 21,15 millió forintos, azaz további 2,1 milliós lépcsőt jelentő Executive felszereltségű Highlander már kéz nélküli nyitást is ad az elektromos csomagtérajtóhoz, 20 colos alukerekei kéttónusúak, 360 fokos kamerarendszert és head-up display-t, valamint első részével nyitható panorámatetőt, első-hátsó ülésfűtést, fellépőket, hátsó lökhárítóvédőt és ezüst lökhárítóbetéteket, valamint utasterébe is több fa és selyemfényű műszerfalbetétet, hangulatfényt is kap.
Hirdetés
A 2,5 milliós támogatás a nagycsaládosok részére természetesen mindegyik felszereltséghez elérhető lesz még egy jó ideig, így a nagycsaládosok számára különösen érdekes ajánlat a Highlander. Már csak azért is, mert még a 7 ülés mögött is értelmezhető, 268 literes csomagteret ad (kalaptartóig, a tetőig pedig 332 litert), a leghátsó ülések padlóba hajtása után pedig 658 literes teret kapunk a kalaptartóig. Az amúgy 18 centis úton tologatható középső sor lehajtásával 1909 literes maximális rakteret kapunk. Az ajánlat minden fronton erős, érdemes lehet már most feliratkozni az ügyfélautóival jövőre érkező Highlanderre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?