Olcsóbb a tankolás

Csökken az üzemanyagok ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerdától olcsóbban tankolhatunk a hazai töltőállomásokon.

A múlt heti változatlanság után szerdától kettő forinttal csökken a benzin, és három forinttal a gázolaj literenkénti ára a hazai töltőállomásokon – erősítették meg piaci forrásból a holtankoljak.hu[/url] értesülését. A benzin átlagos ára így 339,5 forintra, míg a gázolajé 322 forintra csökken, de a töltőállomások árai között országosan akár 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatunk.
A ma reggeli forintgyengülés híre után némiképp meglepő ez az információ, azonban a múlt hét végén még erősödött a forint. Sőt, a múlt péntekre 1,8 százalékot csökkent dollárban mérve a benzin ára, miközben a gázolajé 2,7 százalékot. Idén - az árcsökkenések- és növekedések összegeként - a benzin 27 forinttal drágult az év eleji árhoz képest, a gázolaj literjéért pedig 28 forinttal kell többet fizetni, mint az év elején. Az E85 üzemanyag átlagos ára 243 forint, autógázt (LPG) 185 forintos átlagos áron vásárolhatunk. Tavaly ilyenkor a benzin átlagos országos ára 290, míg a gázolajé 270 forint volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.11.01. at 04:04
    Permalink

    Soha nem értettem ezeket a 2 forintos csökkenéseket, szerintem egy normál embert ez vajmi keveset érint ilyen kis mértékű csökkentés hiszen ez egy teli tankos tankolásnál is maximum 100 forintot jelent. Én ennyiért meg biztosan nem fogom magam stresszelni hogy jaj istenem csak el ne felejtsek tankolni….

Vélemény, hozzászólás?