Olcsóbb alternatívát kaphat a Lexus RZ?

Egy levédetett elnevezés árulkodhat a Lexus közeljövőbeli terveiről

A szabadalmi bejegyzés arról árulkodik, hogy a Lexus egy szolidabb RZ-kiadás piacra dobásán dolgozik.

A szabadalmi bejegyzések gyakran jó támpontnak bizonyulnak, ha az ember idő előtt szeretne tájékozódni az autógyártók terveiről. Persze, nem minden levédetésből következik egyenesen egy modell vagy termék piacra vezetése, de azért érdemes ezekre is odafigyelni. Éppen ezért sokat mondó, hogy a Lexus gyors egymásutánban Svájcban, az Egyesült Államokban és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalában is levédette a RZ300e elnevezést. Gyanús az összecsengés a Lexus RZ 450e típusnevével, ha pedig a japánok nem változtatnak a névváltoztatási szokásukon, ez minden bizonnyal a már létező modell egy szerényebb alternatívájának elnevezése lehet.
Hirdetés
Az RZ 450e két villanymotorral érkezik, a két elektromos egység összteljesítménye 230 kW, vagyis 313 lóerő, az energia tárolásáért pedig egy 71,4 kWh kapacitású akkumulátorcsomag felel. Ennek a hajtásláncnak lehet egy szolidabb alternatívája a 300e, mely a hírek szerint a Toyota bZ4X teljesítményével lehet egyenértékű. Az RZ 450e és a bZ4X is ugyanarra a kifejezetten elektromos autók számára kifejlesztett platformra épül, az egyelőre kérdés a 350e kapcsán, hogy kizárólag összkerékhajtással vagy esetleg első-kerék hajtással is elérhető lesz-e a készülő modell.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?