Olcsóbb gázolajat, drágább benzint hozhat az elkövetkezendő hét

E héten drágult a benzin, a következőn olcsóbbá válhat a dízel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E héten nem csak itthon, a világpiacon is nőtt a benzin ára, a gázolajé azonban csökkent. Utóbbi a következő a héten a hazai töltőállomásokon is megjelenhet.


Szerdai döntés alapján pénteken 3 forinttal drágult a benzin. Ez persze még nem olyan mértékű, mint a világpiaci árváltozás. A tőzsdei (dollárban mért) jegyzési ár ugyanis 3 százalékkal emelkedett a benzin esetében a héten. Jó hír, hogy a forint viszont erősödni tudott, így számunkra csak 2 százaléknyi drágulás maradt. A gázolaj ára pedig világszerte esett - 1 százalékkal. A forint/dollár váltószám javulásával esetében is csaknem 2 százalékos a javulás.
Hirdetés
Bár benzin-áremelés pénteken már volt, nem kizárt, hogy a következő héten tovább nő a 95-ös ára. A gázolajnál pedig egy enyhe árcsökkentésre lehet számítani, így még tovább nőhet a két üzemanyagfajta közötti - jelenleg szerény - árkülönbség. A 95-ös átlagára 384, a gázolajé 382 forint - az egyes töltőállomások között megszokott, akár 30-40 forintos áreltéréssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?