Olcsóbb használt autók jövőre, így kell most eladni!

Kivárás vagy felpörgés - mi folyik a használt autók piacán?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Aki érintett, az most a lakáshitelek végtörlesztésére koncentrál, ez pedig a használt autók piacán is érződik.

Míg az új autók vásárlói a 25-ről 27 százalékosra emelkedő áfával, valamint a kedvezőtlenül alakuló euró-árfolyammal még a csökkenő regisztrációs adótételekkel is áremelkedésre számíthatnak a jövő évben, a használtaknál - a külföldi, kedvezőbb áru példányok, apadó regisztrációs adóból eredő olcsóbb elérése miatt - árcsökkenés várható. Ez alapján Horváth Zoltán, a minőségi, bevizsgált, akár saját garanciával kínált használt autókat forgalmazó Weltauto márkaigazgatója szerint „a használtautó vásárlók kivárnak”.Más a helyzet az eladóknál, hiszen a lakáshitelek végtörlesztésével elfoglaltak nem csak autóvásárlásukat odázzák el, hanem a forrásteremtésül autójuk eladására is sort keríthetnek. Ez pedig mostanában kulminál, eladóból nincs hiány a piacon. „Miután az év végéig kedvezményes végtörlesztést kihasználni kívánó ügyfelek először alternatív lehetőségeiket mérték fel, sokan csak most szánták rá magukat arra, hogy a családi autótól megváljanak – magyarázza Szemes Árpád, a Használtautó.hu ügyvezetője. – Miközben a feladott személyautó-hirdetések heti átlaga átlépte a 80 ezres szintet, a sürgősség egyértelmű jeleként 25 százalékkal, 750 feletti értékre ugrott azok száma, akik szívesen áldoznak arra, hogy egyébként ingyenes hirdetésük a találati listában előre, vagy éppen a címlapra kerüljön.” Mivel a túlkínálat az árakat nyilvánvalóan lefelé nyomja, a vásárlóknak sem érdemes teljesen becsukniuk szemüket, lehet, hogy most lehet elcsípni a legjobb vételeket.
Hirdetés
Aki túl tud adni autóján, annak az új vásárlása előtt kalkulálnia érdemes, az átírási, hivatalos néven vagyonszerzési illetékek változása, leginkább emelése ugyanis nem mindenki számára hátrányos, koros, kis teljesítményű autó esetén a sarc akár enyhülhet is a jövő évi átírással, de ami még fontosabb: az átlagos használt autóknál komoly változások nem lesznek. Növekedésről inkább csak a fiatalabb, 3 évesnél nem idősebb autóknál beszélhetünk majd - az ilyet vásárlóknak fokozottan megérheti az idei üzletkötés és átírás!
A gyors és sikeres autóeladásnak - mely most talán minden eddiginél nehezebb lesz - többféle útja van. Amennyiben a kényelmesebb megoldást választjuk, autónk értékesítését szakértő kereskedőre bízzuk. A kényelemért persze áldoznunk is kell: ezzel a megoldással legalább 10 százalékkal alacsonyabb vételárhoz juthatunk, de sokaknak ennél többet is megér az, hogy nem nekik kell a hirdetést intézniük és foglalkozniuk az érdeklődőkkel. Ha mégis magunk intézzük az autó eladását, álljon itt néhány, a használtautó.hu csapata által összeállított hasznos tipp a siker elősegítése érdekében:
Hogyan hirdessünk?
 1. Látogatott internetes oldalakat válasszunk! - Keressünk olyan hirdetési felületet, ahol sok érdeklődőre számíthatunk. A rugalmas, gyors és részletes adatközlési lehetőség miatt célszerű online felületet választani.
 2. Adjunk meg minél több adatot az autónkról! – Használjuk ki minél jobban a rendelkezésünkre álló felületet, a részletes ismertetéssel sikerül eleve kiszűrnünk azokat az érdeklődőket, akiknek biztosan nem a mi autónkra lesz szükségük. Nem árt, ha odafigyelünk a helyesírásra, mert a sok hibával megírt hirdetés gyengíti a bizalmat.
 3. Töltsünk fel minél több képet! – Kép nélkül senki nem fog a hirdetésünkre kattintani. A képek legyenek élesek és a lehető legtöbb szögből mutassák az autót.
 4. Nyugodtan emeljük ki az autó hibáit, sérüléseit! – Az érdeklődők a helyszínen úgyis kiszúrják azokat, így viszont már a tárgyalás során számukra nem jelentenek alkupozíciót, hiszen előre felhívtuk rá a figyelmet. Emellett bizalmat is keltünk, ami egyenes utat jelent a sikeres üzlethez.
 5. A kínálati árat reális szintre lőjük be! – Célszerű megtekinteni, hogy hasonló típusú, korú és állapotú autókat milyen áron kínál a többi hirdető. A tapasztalat szerint a paletta alsó harmadába tartozó áron jó eséllyel találunk hamar vevőt az autónkra.
 6. Ha több érdeklődőnk is van, igyekezünk egy időben bemutatni nekik az autót! – Így kisebb esélyünk van rá, hogy engednünk kelljen az árból, sőt, akár felfelé is kialakulhat licit.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Csak vonóhorgos kombi érdekel, 2,0 literes. (Esetleg 1,8 TD, de félek nagyon a dízeltől… Világvége+1 kilométerrel könnyen elfossa magát a turbó, és akkor a kocsi árát rákölthetem megint… Meg nem is tud annyit, mint egy 2,0 benzin.)
  Szóval melós autó kell, amivel el tudok menni vasárnap 120km-re dolgozni, aztán pénteken haza, és szombat-vasárnap nem ijed meg, ha ki kell menni az erdőbe, a szőlőbe, vagy épp vasat kell vinni a méh-be.
  Erre kell egy nagyon olcsó öreg kombi, ami 2-3 évig még elgurul. Utána elbontom és veszek mást.

  Szóval ha jól értettem a leírásod alapján, az se nem kombi, se nem vonóhorgos, se nem 2,0L, így köszönöm, de nem élek a lehetőséggel.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Ha érdekel egy jó állapotú,utolsó sorozatos mk2,igaz csak 1.8-as,keress meg!2000. évi,ötajtós,klímás,kézi váltós,padlizsán lila(?),egy nagyon jó barátomé volt,aki sajnos meghalt egy éve.Az özvegye szeretné eladni,ahogy lezárul a hagyatéki eljárás.Ha érdekel,akkor ezen a címen:mondeo95kukacfreemail.hu vagy a mondeo.hu/misi107 nick alatti telefonszámon el tudsz érni.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Hát nem tudom, akárhogy számolok, ha nem veszek még most decemberben autót, akkor csak rosszul járhatok.

  250-300 ezer közt akarok venni egy MK I vagy MK II Mondeót, 2,0L, 100 kW.

  Az ára jövőre sem lesz alacsonyabb, hisz a regadó több, mint az egész autó ára. Az átírás 20ezerrel lesz több. Ráadásul most tele van a piac, foghatjuk akár a végtörlesztésre, akár a téli magasabb rezsi árakra, akármire. Csak bukhatok azon, ha januárban veszem meg, nem most decemberben.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Valóban euro2-ről van szó, de lehet én néztem el valamit abban a táblázatban. 1990évjárat és 2000cm3, most akkor erre mennyit fizetnék? Mert az autó árához képest irreális.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Bocsánat, lehet, hogy én tudok rosszul valamit, de információim szerint minden kategóriában csökken a regisztrációs adó mértéke. Csupán a csökkenés mértéke nem egyező. Euro6-os modelleknél ötödére csökkennek, Euro2-eseknél “csak” felére apadnak a díjak.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Hát nem tudom. Jelenleg 50% a kedvezmény, nem gondolom hogy felére csökkenne jövőre a regdíj.
  Másrészt az euro árfolyam inkább kedvez a külföldieknek hogy itt vásároljanak. De az importnak egyáltalán nem.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Az alacsonyabb regadó azért az én gépemre pont 3x annyi lesz, és nem, nem tudok 2-3 éves autót venni kp-ra még német áron sem. Olcsóbb pedig csak annak az adója lesz! Szerintem se lesz nagy áttörés, aki hoz is be autót az sem fogja olcsóbban adni mint most a hazai használtak, mivel akkor nem keresne rajta túl sokat.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Viszont az alacsonyabb regisztrációs adóval ledől a hazai piac körüli védőfal, és az alacsonyabb áron beáramló autók letörik majd a hazai árakat.

 • 2017.10.31. at 07:45
  Permalink

  Nem tudom hogy jött a következtetés, hogy jövőre olcsóbb lesz a használtautó.
  Ha jól tudom végtörleszteni csak idén lehet, jövőre ilyen okból már nem sietős az eladás. Főleg nem ár alatt!
  Másik hogy idén él még a kedvezmény a regdíjra. Tudod amikor “magyarosítod” a verdád:) 50%!
  Harmadik ha emelkedik az új autó ára, az húzza magával a használtat is. Tegyük fel ha olyan kocsim van ami kapható újonnan és az új ára feljebb megy, én nem lefele vinném az enyém árát.
  Másik téma pedig az hogy fiatal használtkocsi nincs a piacon. Szerintem igy nem beszélhetünk túlkínálatról sem.

Vélemény, hozzászólás?