Olcsóbb üzemanyagokat hozhat a húsvéti nyúl

Ez nem tréfa: április 1-jén adómérséklés miatt csökkenhetnek az üzemanyagárak

Márciusban már nem csökkennek tovább az üzemanyagárak, ám április elején a mérséklődő jövedéki adójuk kedvezőbb árakat hozhat a töltőállomásokra.

Egészen március végéig kellett várnunk, hogy az év elejétől kezdve folyamatosan, a benzin esetén összességében 65, a gázolajnál 47 forinttal emelkedett üzemanyagárak végre csökkenjenek. A múlt hét a benzinnél 8, a gázolajnál 6 forintos árcsökkenést hozott. Sokkal beljebb nem lettünk, s a Holtankoljak.hu információi szerint e héten szerdán sem könyvelhetünk már el újabb ármérséklést, ám utána április első napja a már bejelentett, a következő negyedévre kedvezőbb jövedéki adó miatt hozhat egy érezhető mértékű üzemanyagár-csökkenést.
Hirdetés
A benzin esetén 5-6, a gázolajnál 10-12 forintos ármérséklést is hozhat - nem a húsvéti nyúl, hanem - a kedvezőbb jövedéki adó, így Húsvétra már talán olcsóbban tankolhatunk. Csütörtöktől (vagy talán csak péntektől) a benzin és a gázolaj ára akár egységesen 422 forint környékére apadhat, ám ez egyelőre csak találgatás és persze remény. Az viszont biztos, hogy a tankolás idejénél továbbra is fontosabb lesz annak helyére figyelni, hiszen az egyes töltőállomások között akár literenkénti 50 forintos különbség is adódhat, elsősorban a gyorsforgalmi utakon lehet szemérmetlenül magas árakkal találkozni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?