A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Olcsóbb üzemanyagot hoz a Jézuska, tovább esnek az árak pénteken

A benzin és a gázolaj ára is csökken az ünnepekre, mutatjuk, mennyivel!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közeleg a karácsony, így örömhírnek tekintendő, hogy az ünnepek alatt a családlátogató utakat már olcsóbb üzemanyagból teljesíthetjük. Íme a legfrissebb árváltozások és a péntektől érvényes átlagárak!

Mindkét üzemanyag ára csökken pénteken, olcsóbb lesz a tankolás karácsonykor
A Holtankoljak.hu információi szerint pénteken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, előbbi bruttó 3 forinttal, utóbbi pedig bruttó 5 forinttal. Mivel az ársapka már a múlté, így nem csak a kutaknak kell majd kevesebbet fizetni, ez a változás a lakossági, kiskereskedelmi árakban is érvényesül majd. Az ünnepek alkalmából utazni, illetve az utolsó pillanatban fenyőfáért rohanni tehát olcsóbb lesz, legalábbis ami a végösszeg benzinkúton fizetendő részét illeti.
Hirdetés
Az újabb árváltozást követően egy liter 95-ös benzint átlagosan 631 forintért kaphatunk majd, míg egy liter gázolajért átlagosan 713 forintot kérnek majd el a kasszánál. Fontos viszont megjegyezni, hogy a hatósági ár megszűnésével a piaci verseny is visszatért a kutakra, így egy teletank esetén akár 1500 forint is lehet a különbség a környékbeli legolcsóbb és legdrágább töltőállomás árai között.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?