Olcsóbban bérelhetünk villanyautót, mint benzinest vagy dízelt

Elektromos autókkal bővítette flottáját az Avis itthon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Négy új Nissan Leaf villanyautót vásárolt autóparkjába a magyarországi Avis Autókölcsönző, hamarosan tovább bővül EV-flottájuk.

Az eddigi legnagyobb hazai bér-villanyautó flottát hozta létre az Avis. Járműveihez ráadásul saját töltőállomás is épül a kölcsönző újonnan átadott budapesti képviseletén, a Soroksári úton. Az új villanyautók már bérbe is vehetők – tájékoztatott Haraszti Géza, az Avis Autókölcsönző ügyvezetője. Fontos infó, hogy a 199 kilométeres hatótávú Nissan Leaf villanyautók kezdetben csakis az említett telephelyen lesznek elérhetők, s bár a fővárosban számos ponton ingyenesen tölthetők, olcsóbban bérelhetők, mint egy hasonló méretű Opel Astra J. A Nissan Leaf egynapos bérleti díja 17 800 forint, egy hétre csupán 85 400 forint fizetendő érte. Az elvi hatótáv mellé az Avis őszinte tájékoztatást ad a hatótávról: „A szinte tökéletesen csendes autóval, az akkumulátor 100%-os töltöttsége esetén megtehető távolság városi környezetben 150-170 km, míg országúton, sebességtől függően 90-110 km között van a hatótávolság.” Ezek az értékek tesztünk alapján is hitelesek.
„Az alternatív hajtással közlekedő járművek egyre népszerűbbek, ezért ezzel a trenddel az autókölcsönzőknek is lépést kell tartaniuk. Az uniós irányleveket figyelembe véve 2020-ig Magyarországnak jelentős fejlesztéseket kell eszközölni az alternatív, köztük az elektromos töltőállomás hálózatok kiépítésében. Várhatóan ekkorra megsokszorozódik az elektromos járművek száma az utakon. A környezet tudatosság ma már az élet minden területét áthatja, így nem véletlen, hogy a vállalkozások, köztük az autókölcsönzők is cégfilozófiájuk részévé teszik a fenntartható működést” – hangsúlyozza Haraszti Géza.
Hirdetés
Az Avis nem csak hazánkban, Európában is a legjelentősebb villanyautó-kölcsönző, összesen 861 elektromos autót kínál a kontinensen. Továbbá nemcsak az alternatív hajtású járművek kínálatának bővítésére, hanem a környezetbarát működésre is nagy hangsúlyt fektet. Itthon a kölcsönző vecsési telephelyén nemrég helyeztek forgalomba napelemeket, így a szükséges energia nagy részét azokból nyerik a jövőben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?