Oldja meg a gép – Easytronic váltó kérhető az Opel Adamhoz

Új robotváltó kapható az Opel Adamhoz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Easytronic váltós Adam nem csak kényelmes, de még jobban is fogyaszt. Kár, hogy csak az 1.4-es 87 lovas motorral kérhető.


Az Opel kihozta legkisebb modellje, az Adam robotváltós változatát. Az Easytronic nevű rendszer elődje még a C Corsában mutatkozott be, a vele szerelt Adam meg az Isztambuli Autószalonon debütált hivatalosan. Az Easytronic 3.0 egy hagyományos ötfokozatú szerkezet, ami automatikus vezérlést kapott.
Hirdetés
A kis belső súrlódású nyomatékváltó direkt a kisméretű autó, kis motorjához lett optimalizálva. Kézzel is kapcsolható, automata állásban meg az elektrohidraulikus aktuátor átveszi a sofőrtől az irányítást és automatán kapcsolgatja a fokozatokat. És állítólag nem is ügyetlen, már ha a takarékosságra megyünk. A régi vágású, feltöltés nélküli, 1.4-es négyhengeressel lehet csupán rendelni és a robotváltó akár deciket farag a kocsi fogyasztásából. Átlagos étvágya csak 4,7 liter, amivel három decit ráver a kéziváltósra. A hazai felára csak 150 ezer forint, szemben a németországi 600 euróval. Az 1.4-es Adam Easytronic váltóval már rendelhető, ára 3,97 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?