Olimpiai bajnok lett a Mustang hazai nagykövete

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok a Ford Mustang nagykövete

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiss Gergely háromszoros olimpiai, világ-, és Európa bajnok vízilabdázót választották a kultikus Ford Mustang hazai nagykövetévé.


Bár a Mustang már több mint fél évszázados legenda (hiszen az Egyesült Államokban 1964 óta kapható és hódít), Európában csak tavaly lépett piacra - és lett rögtön a legkedveltebb sportautó. Az eddig is több mint 9000 dalban megénekelt, temérdek TV-műsorban és számítógépes játékban is feltűnt ikon Fastback kupé és Convertible (kabrió) karosszériákkal, Európában 2,3 literes EcoBoost turbós benzinessel, illetve 5,0 literes szívó V8-as motorral kapható. Utóbbit a külföldi menetpróbán volt szerencsénk próbálni, itthon a turbós, szintén nem szerény (317 LE) teljesítményű "alapmodellt" teszteltük.
A mozivásznakról egyebek mellett Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham és Tom Cruise autójaként is ismerhetjük, egyik legemlékezetesebb alakítása pedig Steve McQueen nevéhez fűződik az 1960-ban forgatott Bullitt című legendás filmben.
Mostantól pedig Kiss Gergely is a Mustang nagykövete, a Ford Magyarország jóvoltából egy egyedi - arany csíkokkal és a vízilabdázó 7-es szerencseszámával díszített - fekete 5.0 GT Fastback (421 LE, 530 Nm) gazdája lehet. Kiss Gergő eddig is erőteljesen mustangos volt, oldtimer autóját azonban épp a múlt héten törték össze, így az most javítása miatt parkolópályára szorult. Az új autót természetesen már jóval korábban megrendelték és legyártották számára.
Hirdetés

„Gyerekkorom óta vonzódom az amerikai kultúrához” mondta el Kiss Gergely az autóátadás sajtótájékoztatóján. „Talán az indiános könyvek hatására, de mindig is egy Mustang lovat akartam - talán csak az olimpiai bajnokságot akartam ennél jobban. Később ez a vonzalom az autókkal kapcsolatban tovább erősödött, de sokáig elérhetetlen álomnak tűnt egy igazi Ford Mustang. Végül hosszú évek várakozása és vágyakozása után, a 2012-es olimpiai győzelem után kaptam meg életem első, 1965-ös Mustangját. A veterán autóm ma is kiváló formában van – bár a múlt héten (talán, mert megérezte az új érkezését ) cserbenhagyott, és balesetet szenvedtem, de kimondhatatlanul örülök, hogy egy ilyen erős és gyönyörű vadló gazdája lehetek”.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?