Olyan autót mutat be a Saleen, amit már bemutatott

Újabb bemutatót tart a Saleen az S1-nek, ezúttal Amerikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Előzetes fotót tett közzé legújabb autójáról a Saleen. Ám kicsit sem lesz meglepetés a leleplezés, a Los Angeles-i Autószalonra időzített autót már láthattuk.


A Saleen év végére beindította a gépezetet és újra köztudatba hozta magát, bár kicsit furcsa az új modelljük bemutatója. A nagysikerű S7 után idén megérkezett az S1, ami kevésbé saját fejlesztés, inkább egy biztonsági lépés, hogy fennmaradjon a márka hírneve. Az S1-et egy újabb előzetes fotón láthatjuk, mivel Amerikában még nem mutatkozott be, Kínában viszont már igen, ráadásul hetekkel ezelőtt. Ezzel tehát nem lesz nagy meglepetés a Los Angeles-i Autószalonon a Saleen standján.
Hirdetés

A Saleen S1 ráadásul elég kis részben Saleen fejlesztés, való igaz, hogy ők hangolták össze a megvásárolt karosszériát, futóművet és motort. Az új sportkocsi tervei ugyanis a német Artegától származnak, akik 2009 és 2012 között gyártották a sportautót a Volkswagen motorjával, kicsit más formatervvel. A Saleen kicsit frissített a formán, de továbbra is felismerhető az Artega. A technika ezúttal a Fordtól érkezik, a Mustangban és a Focus RS-ben is megtalálható 2,3-as EcoBoost dolgozik az ülések mögött, méghozzá állítólag 400 lóerővel. November 30-án leplezik le a már leleplezett sportautót Amerikában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?