Olyan drága ez régi Mercedes A-osztály, mint egy új AMG

Hiába csak 102 lóerős, a motorsporthoz kötődik a ritka A-osztály

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kilencvenes években még híre-hamva sem volt az AMG logónak a legkisebb kategóriában, ezért hétköznapi technikával készült különkiadások hoztak izgalmat az A-osztály életébe.

Ha van elég egyenleg a bankszámlán, igazán forróvá varázsolható a kis A-osztály, az A45 S orrában a világ legerősebb négyhengeres kétliteres motorja dolgozik. A 421 lóerős hot hatch teljesítményének negyedét produkálja az 1999-es A-osztály, amit a jelenlegi csúcsváltozattal majdnem megegyező áron kínálnak.
Hirdetés
A modell egy A160 Edition Häkkinen, amellyel a Mercedes a Forma-1-es sikerét ünnepelte. Az első szériás A-osztály ezen változatából 125 példány készült, Edition Coulthard felirattal még további 125 különkiadású modellt gyártottak. Az ezüst Mercedest egy 1,6 literes 102 lovas erőforrás hajtja, ami még túl sokat nem dolgozott, a kilométerszámláló szerint 215 kilométert futott a ritka A-osztály. A részben kézzel készült négykerekűbe mindent belepakoltak, amit a kor színvonala és a kategória engedett. Többek között napfénytetőt, Bose hangrendszert, fűthető üléseket és menetstabilizálót is beépítettek. A számos extrát elhomályosítja a piros bőrözés, amivel mindent bevontak amit lehetett, így elég buja lett az A-osztály beltere. Annak fényében, hogy a hasonló évjáratú és motorizáltságú A-osztályokat 400 és 700 ezer forint között hirdetik, mellbevágó a 15 millió forintos vételár. Ezért az összegért egy alapfelszereltségű új C-osztályt is haza lehet vinni, innen egy kis ugrással, 18 millióért a már említett Mercedes-AMG A45 S vagy egy fapados E-osztály is kérhető. Ezeknek a modelleknek viszont az értékük csökken, míg a ritkaságszámba menő régi A-osztály csak egyre drágább lesz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?