Olyan gyorsan ment, hogy saját maga is megijedt, jött is a baj

60 helyett 120-szal érkezett a sávelhúzáshoz, amit úgy néz ki, felfogni sem tudott

A Magyar Közút legújabb videóján láthatjuk, mi a legrosszabb döntés, ha ki akarunk kerülni valamit.

Tanulságos videót tett közzé a Magyar Közút, amit az M1-es autópályán rögzítettek, miközben sávelhúzásos terelés mellett, a Rába-híd dilatációjának javítását végezték. Egy amúgy német állampolgárságú hölgy a sebességkorlátozó táblákat figyelmen kívül hagyva, a megengedett 60 km/órás helyett mintegy 120 km/órával érkezett a sávelhúzáshoz egy Volkswagen Golffal, s jól láthatóan nem arra koncentrált, hogy merre kell mennie - hiszen a szélső sávot választva simán mehetett volna szinte egyenesen és lett volna módja lassítani. Viszont alighanem a kikerülendő középső terelőbójákat nézte és azon hezitált, merre is menjen. A kormány - a sebességhez mérten - túlzott elrántására autója sodródni kezdett, s bár az ESP (menetstabilizáló elektronika) segítségével sikerült megfognia, ám a terelés első lámpáját és néhány terelőtáblát is eltalált. Végül sikerült a szélső sávba befutnia, ám mivel az ütközések sorában autója szélvédője betört, amint tudott, megállt.
Hirdetés
Mint az a Magyar Közút beszámolójából kiderül, a közelben tartózkodó útellenőr hamar a segítségére sietett és igyekezett a nőt biztonságos helyen tartani. Mivel a hölgy telefonálás közben elkezdett össze-vissza mászkálni, többször is figyelmeztetni kellett a saját testi épségbe érdekében. Fontos ismét megjegyezni: hasonló esetben a láthatósági mellény felvétele után, mindenképp a szalagkorláton túl kell várakozni az érkező segítségre.
Hirdetés
Az útellenőr a széttört lámpát megjavította, a sávos terelőelemeket visszaállította. Ugyanakkor az is jól látszik, hogy végig figyeli a forgalmat, hiszen nem veszélytelen, amit csinál. A baleset után nem sokkal egyébként egy szabálytalan és értelmetlen kikerülés is látható, szerencsére nem követték többen a példáját. A Magyar Közút is kéri, de jól láthatóan mindenkinek érdeke, hogy autózzunk nyitott szemmel és tartsuk be a sebességkorlátozásokat.
Forrás: Magyar Közút/Instagram
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?