Olyan, mint a régi, csak teljesen új: VW Caddy 4. generáció

Teljesen megújult, passatos frontot kapott a Volkswagen Caddy

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár 11 éves, a Tourannal közös arccal megismert városi áruszállító és haszonjármű alapú egyterű Volkswagen Caddy, ami teljesen megújult.


Maga a Caddy név nem is 11, hanem immár 35 éves múltra tekinthet vissza, 1980-ban debütált ugyanis a Golf I alapú, platós, de különféle felépítményekkel is kínált Caddy. Később, 1996-ban jött a Polo alapú, ami egészen 2004-ig, a mostani ősének számító modell bevezetéséig készült. A gyártás akkor át is került Spanyolországból Lengyelországba, s a sziluett gyakorlatilag azóta változatlan. Most mégis teljesen újnak mondja a Volkswagen az oldalról a korábbival megszólalásig azonos, elölről, hátulról és belülről egyaránt valóban új Caddyt.
Hirdetés

Az újdonság motorpalettája természetesen csakis Euro 6-os egységeket sorol. A típus esetén az eladások javát adó dízelek immár mind 2,0 literesek, 75, 110, illetve 150 lóerővel (nyugdíjazásra került a korábbi 1.6 CR TDI). A benzinesek sorában az 1.2 TSI 84 lóerőse az alap, abból van 102 lóerős is,a legerősebb benzines pedig csupán a 125 lóerős 1.4 TSI. Utóbbi motor TGI-ként, azaz földgáz-üzemmel is elérhető. A teljesen új front- és farkialakításon túl új a Beetle módjára jókora színes, fényezett betétet hordó műszerfal, s a sofőrsegédek sora is nagyon jelentősen bővült. Immár kérhető távolságtartós, DSG váltó esetén álló helyzetre fékező, araszolófunkciós tempomat, párhuzamos és merőleges beállásra is képes parkolóasszisztens, éberségfigyelő és a városi koccanásokat 30 km/órás tempóig kiküszöbölő, felette a sérülésekeit csökkentő Front Assist rendszer is.
A 2004-es piacra lépés óta több mint 1,5 millió példányban elkelt, apróbb frissítéseken már korábban is átesett Caddy új generációja Németországban júniustól lesz rendelhető, a hazai piacon a nyár végére várhatjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?