Öngyilkos ajtókat szereltek a Lincoln Continentalra

Olcsó „Rolls-Royce” Amerikából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Életének nyolcvanadik évfordulóját ünnepli a Lincoln márka. A jubileum alkalmából előrukkoltak kegy különleges Continental modellel.


Hivatalosan Continental Coach Door Edition a modell neve, amelynek egyik különlegessége, hogy öngyilkos, tehát egymással szemben nyíló ajtókkal szerelik fel. Emellett az autó tengelytávolságát is megnyújtották 152 milliméterrel, így már végképp sofőrös limuzinként a legideálisabb. Persze azért az első ülések is 30 irányban állíthatók, de a hátsó utasok is fejedelmi kényelemben utazhatnak. Lábterük kategóriaelső, a prémium hangrendszert ők is kezelhetik a kardánalagúton elhelyezett kezelőszervekkel. A konzol a legnemesebb anyagokból, köztük fából építkezik és egy táblagépek tárolására alkalmas rekeszt is tartalmaz.
Hirdetés

Az autó hajtásáról V6-os, háromliteres, duplaturbós motor gondoskodik 400 lóerővel és 542 Nm forgatónyomatékkal. A megrendelők 2019 nyarán kapják meg az autót, de csak 80 darabot készítenek. Viszont a vállalat nem zárkózik el attól, hogy 2020-ban is legyártson újabb 80 darabot az alaphangon 100 000 dollárba (körülbelül 28,5 millió forintba) kerülő limuzinból.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?