Önhordó karosszéria és tágas beltér az új Dodge SUV sajátja

Új Dodge SUV régi köntösben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hatalmas méretű alvázas szabadidő-autó, óriási benzinmotorokkal – a Fiat már nem szólhatott bele az új Dodge Durango fejlesztésébe.

Merev önhordó padlólemezre épül a legújabb Dodge Durango, és összkerékhajtással is választható, ennek ellenére nem terepjáró. Sokkal inkább arra találták ki, hogy a végtelen hosszúságú amerikai autópályákon vontasson hatalmas méretű utánfutókat, és szükség esetén az egész családot el tudja vinni a moziba. Alapáron 3,6 literes V6-ost kap az autó, felár ellenében 5,7-es HEMI V8-as dübörög a kocsi orrában, mindkét erőforrás változó szelepvezérlést kap, a nyolchengeresnél hengerlekapcsolás segíti a takarékoskodást. A belső tér esetén külön kiemelik, hogy nem csak ránézésre javult a felhasznált anyagok minősége, de azok érintése is kellemesebb az eddiginél. A biztonságra is figyeltek, a függönylégzsák mindhárom üléssort végigéri, rendelhető holttérfigyelő és a távolságtartó tempomat is hasznos tud lenni. A nagy motorokhoz nagy tank tartozik, a legtakarékosabb változat (V6, hátsókerékhajtás) egy tankolással 800 km-es távolságra tud eljutni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?