Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Közösségi élmény a szemétszedés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Így szól a felhívás: 2011. május 21-én bebizonyíthatjuk, hogy a szemétszedés is lehet valódi közösségi élmény! Bárki csatlakozhat, így Ön is.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve nagyszabású hulladékgyűjtő akciót szervez 2011. május 21-én, mely során remélhetőleg megmozdul az egész ország, hogy együttes erővel legyen tisztább az ország. Nem véletlen, hogy az akcióra idén kerül sor, hiszen 2011 az Önkéntesség Európai Éve. A hivatalok szeretnék felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel és összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását. A "Te szedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" mozgalom eddig 65 ezer ember érdeklődését keltette fel - ők azok, akik az esemény honlapján már leadták részvételi regisztrációjukat. Az oldalra kattintva a szervezők részletes információval szolgálnak minden felmerülő kérdéssel kapcsolatban, így például megtudható, hogy helyszíni koordinátorok segítik majd az eligazodást, az embereket almával és ásványvízzel várják, továbbá gumikesztyűk, arcmaszkok és szemeteszsákok kerülnek kiosztásra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?