Online játékok az autók fedélzeti rendszerén is – nem veszélyes?

A Tesla most először kínál online játékokat és videókat az autóiban.

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kínai piacon indul a Tesla fedélzeti rendszerén elérhető online játék és video-streaming szolgáltatás 2020 első negyedévében. Ezzel a lépéssel az elektromos óriás lesz az első autógyártó, aki ilyen jellegű internet alapú szórakoztatást kínál az autóiban

Elsőként két kínai video-streaming szolgáltatóval, a rajzfilm fókuszú Bilibili-vel és az Alibabához köthető Youku-val kötött megállapodást a Tesla. Játék fronton kezdetben három alkalmazásból választhatnak az utasok. Egy mahjong és kétféle póker játékot biztosít a Tencent, egy kínai technológiai vállalat.
Hirdetés

A videók és játékok menet közben nem használhatók, kizárólag csak akkor lehet őket aktiválni, ha az autót már leparkolták, így azok nem jelentenek veszélyt a közlekedésben.

A felmérések szerint a potenciális felhasználók gyakran játszanak vagy videóznak néhány percet az autó töltése közben, vagy amikor hazaérnek a munkából. Az amerikai piacon már eddig is játszhattak a Tesla tulajdonosok az autóikban, de csak offline játékokkal. A Tesla számára kiemelkedően fontos a kínai vásárlók elégedettsége, mivel egy hatalmas piacról van szó és itt építette fel az egyik gyárát csaknem 2 milliárd dollár befektetéssel. A cél ezer autó gyártása hetente, amit már az idei év végére szeretnének elérni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?