Önvezető autó a versenypályán

Audi RS7 piloted driving concept a Hockenheimringen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fura egy versenyre önvezető autót vinni, ám az Audi ezt teszi, a DTM szezonzárója előtt küldi a Hockenheimringre a sofőr nélküli RS7-est.


Mint azt a legutóbbi hétvége is mutatta, a motorsportok bizony elképesztő kockázatot jelentenek a versenyzők számára, de az azért mégiscsak túlzásnak tűnik, hogy a versenypályákon (is) önmagukat vezető autók róják a köröket. Az Audi azonban épp ezen mutatványra készül október 19-én vasárnap, a DTM szezonzáró futama előtt a Hockenheimringen mutatja be RS 7 piloted driving concept névre hallgató tanulmányautóját, ami jelenleg a világ legsportosabb önműködően közlekedő autójának számít.
Hirdetés

Az Audi RS7 piloted driving concept versenytempóban megy majd körbe Hockenheimring aszfaltcsíkján. Fedélzetén az Audi legújabb fejlesztései fognak dolgozni. Szenzorok sokasága milliméterpontossággal határozza majd meg, hogy pontosan hol, nyilván az ideális íveken fusson majd - folyamatosan fizikai határain, olyan gyorsan, mintha csak egy profi versenyző ülne volánjánál. Az eddigi tesztek alapján szűken két perc feletti köridő várható a Grand Prix pályán a sofőr nélkül autóval, ami várhatóan a 240 kilométer/órás sebességet is eléri majd. Lehet, hogy idővel a motorsport csupán a konstruktőrök, azaz a gyártók vetélkedéséről fog szólni?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?