Önvezető móddal jön a friss Qashqai

Kémfotókon a frissített Nissan Qashqai, a Nissan önvezető rendszerét hozza

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Dolgozik a Nissan saját önvezető rendszerén, már azt is tudni lehet, hogy a márka sláger SUV-jában debütál hamarosan, egész intenzíven tud majd segíteni a sofőrnek.


Lekapták a frissítésre készülő Nissan Qashqait, a Nissan SUV-ja hamarosan bemutatkozik, sok külső változás mellett a márka komoly újítását hozza. Módosul az orra, a feneke, de új 20 colos felniket is kap, amiket szintén kitakartak a közúti tesztre. Ami viszont fontosabb, hogy a Nissan is az önvezető autókra koncentrál, saját rendszerének első verziója a friss Qashqaiban mutatkozik be.
Hirdetés
A Piloted Drive névre keresztelt rendszer sok gyártó vezetéstámogató asszisztenseihez hasonlóan a kormányzást, a gyorsítást és a fékezést tudja majd intézni, de városi araszolásra, megállásra és elindulásra is képes lesz. Persze nem engedhető el a kormány, de elég masszívan segít a rendszer. A Nissan szerint a prémiumgyártók rendszereihez hasonló, mégsem emeli majd a Qashqai árát az egekbe. Ugyanakkor legtöbb modelljükhöz elérhetővé fogják tenni, így az Év Autója esélyes Micra is megkapja, szintén méltányos árú extraként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?