Opel Adam: turbós 3 henger, 6 fokozatú váltó

Szentgotthárdról erősít az Opel Adam

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Genfre még inkább személyre szabható Adam divatminivel is készül az Opel. A 3 hengeres és persze turbós, 90-115 lóerős benzinmotorok mellé új 6 fokozatú váltó is dukál.


Debütál a szentgotthárdi gyártású 1.0 SIDI közvetlen befecskendezéses és turbós alumínium benzinmotor, méghozzá nem meglepő mód elsőként a legkisebb Opel, az Adam kapja meg a 4700-as percenkénti fordulaton 90/115 lóerősen választható erőforrást. A nyomaték egységesen 166 Nm 1800-tól, s a 3 hengeres, 12 szelepes, szériában stop-start rendszeres blokkhoz nem 5, hanem 6 fokozatú, elődjénél 30%-kal könnyebb manuális váltó kapcsolódik. A csomag a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be, előzetesen annyit tudni még, hogy a 90 lóerős verzió gyári vegyes fogyasztása 4,3 l/100 km, CO2-kibocsátása 99 g/km.
Hirdetés

A szívó 1.6-osokat nyugdíjazó motorka ha minden igaz, nem csak takarékosan, de csendben, négyhengereseket meghazudtoló kulturáltsággal is teszi majd a dolgát. Az 1.2-es és 1.4-es szívó 4 hengeresek (5 sebességes váltóval) mindazonáltal maradnak a palettán, vélhetően olcsóbb alternatívának. Az értékesítés tavasszal, a gyártás nyáron startol.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?