Opel Ampera-e néven jön Európába a Chevy Bolt

Új villanyautót gurít a Genfi Autószalonra az Opel - jön az Ampera-e

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eddig is nyílt titok volt, hogy Opelként is jön majd a Chevrolet Bolt villanyautó. Vélhetően már a Genfi Autószalonon láthatjuk. A neve: Ampera-e.


Meggyőződésem, hogy egyre nagyobb sláger lesz hazánkban a ma már zöld rendszámmal is felszerelhető, használtan már nem horribilis árú Opel Ampera, így aztán szerencsésnek mondható az Opel névválasztása: a Chevrolet Bolt néven év elején megismert kompakt méretű és ötajtós, egyterű jellegű GM villanyautó Opelként Ampera-e néven jön majd. Sajnos csak jövőre, de az Astrától ismerős tetszetős dizájnnal és a Bolthoz hasonlóan több mint 300 kilométeres hatótávval.
Hirdetés

Ha a Chevy Boltból indulunk ki, padlóba épített akkumulátora igen komoly, 60 kWh-s lesz, természetesen lítium-ion technológiával. Az Ampera-e a korábbi Amperáénál komolyabb akkumulátora ellenére is kedvezőbb áron várható, így aztán sokkal jobb lehetőségnek számít majd. Dr. Karl-Thomas Neumann, az Opel vezérigazgatója a korábbi modell hátulütőit nem eltitkolva méltatta az újdonságot: "Az eddigi hátrányokat, a magas árat és a rövid hatótávot végleg magunk mögött hagytuk - az Opel Ampera-e teljesen új perspektívákat nyit meg az elektromos mobilitás előtt."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 08:23
  Permalink

  Az Antara már 10 éve a pályán van, nagyon régi motoros:) Nincs értelme megtartani, most már, hogy a testvérmodell, a Captiva is eltűnt. Lehet, hogy nyugdíjazni fogják, és az új Zafira immár crossoverként lép a helyébe. Az új Renault Espace is crossover besorolást kapott, tehát ez járható út lenne.

 • 2017.10.28. at 08:23
  Permalink

  Ha lesz Ampera-e, akkor szerintem a sima Ampera 2. generációját is várhatjuk. Merivából nincs környzettudatos alternatíva, ezt a rést be tudja tömni ez az autó. Igen, a GM-nél csörög a kassza mindkét esetben, ők is rájöttek, hogy itt az Opel neve cseng jól, azt kell “futtatni”. Az új Meriváról még csak látványtervek vannak, de szerintem abból crossovert kéne csinálni, és akkor más lenne az Ampera-e és az új Meriva célközönsége. Nem hiszem, hogy egymástól rabolnának el vevőket.
  Az Opelnél csak a Mokka van jelenleg, mint crossover. Mi van az Antarával? Már elég öregecske.

 • 2017.10.28. at 08:23
  Permalink

  Az Opelnek mar van ekkora autoja, a Meriva. Utne egymast a paletta. Persze abbol nincs hybrid, de meretre hasonlo. A nev meg annyira nemfontos gondolom ha ugyan abba a kasszaba folyik a le.

 • 2017.10.28. at 08:23
  Permalink

  Szerintem joggal merül fel a kérdés: az új Voltból is lesz Opel? Így lenne logikus, akár egy egész modellcsaládot felépíteni, ahogy a Chevrolet is csinálja. Hátha egyszer még visszatér Európába a Chevy, de ha nem, akkor minél több modelljüket hozzák el ide Opelként, azzal is ki leszünk békülve.

Vélemény, hozzászólás?