Opel arcot viselő Renault – Opel Movano teszt

Opel Movano 2.3 DT L2H2 Van teszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Haszonjárműveknél nem ritkaság, hogy kooperálnak egymással a gyártók. Mi a Renault-Opel házasságból egy Master-alapú Movano 2.3 DT Van L2H2 furgont próbáltunk.


Bár csak középhosszú, és középmagas volt a próbára fogott tesztautó, az Opel Movano így sem tartozik az apróbb járművek közé. A kabinba nem beszállni, hanem felmászni kell, itt még egy Ford Transithoz képest is sokkal magasabb ülünk, hátrafelé pedig „sokáig tart” az autó: már a 3,68 méteres tengelytávolság sem kevés, míg a teljes hosszúság 5,55 méter. A manőverezéshez tehát elkél a segítség, és itt két értelemben is szólhatunk az osztott látóterű visszapillantó tükrökről, mert egyrészt jó képet adnak, másrészt nem árt az óvatosság, mert ezekkel az „elefántfülekkel” közel 2,5 méter a Movano teljes szélessége. A 3300 kilogrammos össztömegű jármű vezetése B kategóriás jogosítvánnyal nem probléma, de személyautóból átülve némi megszokást igényel a teherautós dimenzió. A belső visszapillantó hiányától kezdve az üléspozíción át a külső mértekig bezárólag sok mindre kell figyelni, a szokatlanul nagy tengelytávolság miatt a kanyarodás is trükkösebb, de összességében hamar megszokható az Opel Movano, amely frontrészétől és emblémájától eltekintve szinte az utolsó csavarig megegyezik a Renault Master ugyanezen kivitelével.

A fülkében minden francia séma szerint működik, a rádió távvezérlése, a fedélzeti számítógép menüje egyaránt rönós, de még a műszerek rajzolatán, vagy éppen a kapcsolókon sem változtattak – persze, hogy nem, hiszen éppen ebben van üzlet, erről szól a kooperáció, és ezt más gyártók pontosan ugyanígy alkalmazzák. Akárcsak a Master, a Movano esetében is feláras tétel a komfortülés: a magasságállításért és a kartámaszért nem kérnek plusz pénzt a németek, csak a deréktámasz-állítást számolják fel. A háromszemélyes kabinban a középső utas lehetőleg ne legyen megtermett, markos legény, ellenkező esetben zavarni fogja a lábszára elé tornyosuló műszerfali tartórekesz, ettől függetlenül a nem állítható padon is ki lehet bírni az utazást, a jobb egyben pedig nincs ok különösebb panaszra. Pakolóhely, pohártartó bőven akad, a középkonzolból A4-es méretű írófelület hajtható ki, a hátfalra jutott akasztó a kabátnak, így összességében egész jól belakható az autó. Persze, nem túlzottan otthonos az anyaghasználat, de egy haszonjárműnél ez nem lehet a kritika tárgya, a műanyag most olcsó és praktikus arcát mutatja.

Az esetünkben Euro 4-es, 2,3 literes, 125 lóerős, négyhengeres CDTI dízelmotor a 100-tól 145 lóerőig terjedő teljesítménypaletta közepén helyezkedik el, a nyomaték az első kerekekre jut (igény szerint hátsókerék-hajtással is rendelhető a típus), hatfokozatú manuális sebességváltón keresztül. Utóbbi sajnos csalódást okozott, nehézkesen, akadozva, pontatlanul dolgozik, és ezért nagy kár, mert a Movano vezetése amúgy még élvezetes is lenne. Méretéhez képest egész jól gyorsul, autópályán sem jön zavarba, 110-120 km/h sebességgel tartósan, relatíve alacsony fogyasztással kimegy a világból, a kormányzás és a fék jó, egyedül az oldalszél hajlamos megtréfálni az embert – ekkora felületbe kapaszkodva már jelentékenyen meg tudja lökni a járművet. A terhelésre méretezett rugózás üresen is meglepően toleráns, a hátsó futóműtől alkalmasint nagyobb zökkenésre számítottunk, de ahogy összességében, úgy ezen a téren is jól vizsgázott az Opel Movano.
Műszaki adatok
Hengerűrtartalom:
2298 cm3
Teljesítmény:
92 kW (125 LE) 3500 1/min-nél
Nyomaték:
310 Nm 1250-2500 1/min-nél
Gyári vegyes fogyasztás:
8,0-9,3 l/100km
Méretek
Hosszúság:
5548 mm
Szélesség:
2020 mm
Magasság:
2495 mm
Saját tömeg:
1885 kg
Össztömeg:
3300 kg
Terhelhetőség:
1415 kg
Tengelytáv:
3682 mm
Karosszéria-kivitel:
magas építésű zárt
Motor és váltó
Motor:
Dízel üzemű
Motorosztály:
Euro 4
Hengerűrtartalom:
2298 cm3
Hengerek/szelepek száma:
4/16
Sebességváltó:
mechanikus - 6 fokozatú
Nyomaték:
310 Nm 1250-2500 1/min-nél
Teljesítmény:
92 kW (125 LE) 3500 1/min-nél
Menetteljesítmény
CO2-kibocsátás:
211-247 g/km
Gyári vegyes fogyasztás:
8,0-9,3 l/100km
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?