Opel Corsa ellen állt rajthoz egy Ferrari, de vajon ki nyert?

Messze nem gyári állapotban, de mégis egy Opel Corsa indult egy Ferrari ellen

Érdekes gyorsulási verseny került fel az internetre, ahol egy Opel Corsa B és egy Ferrari 488 Pista feszül egymásnak. A két autóban összesen három motor lapul!

A B Corsa pályafutása alatt a legerősebb verzió GSi névre hallgatott, amiben 106 lovas blokk lapult, de Ferrarit ez sem evett reggelire. A takarékos apró Opel persze nem is erre született, ám az erősebb átalakítást után ütőképes fegyverré változott, akár egy szupersportautó ellen is.
Hirdetés
A kis Corsa külseje nagyjából hű maradt önmagához, nagyobb kerekek, ültetés és egy plusz hűtő árulkodik az átalakításról. Belül már egészen más a helyzet, az utastérből szinte minden távozott, ami nem feltétlenül szükséges, a biztonság kedvéért immár bukókeret segít a bajban. A Corsába előre egy kétliteres turbómotor került, de egy ugyanilyen erőforrást építettek be a hátsó ülés helyére is, így négy liter mozgatja a kisautót. A mérleg nyelve csak 1250 kilóig lendül, ha rááll az Opel, ehhez viszont 1200 lóerő és 1300 Nm nyomaték társul, ami szinte értelmezhetetlen. A tulajdonos annak idején átszámítva 100 ezer forintot fizetett az autóért, majd további 30 millió forintot és 10 évet áldozott az Opelre.
Hirdetés
A kihívó egy 488 Pista, ahol 1,5 tonnára 720 lóerő jut, de olyan elektronikai segítségek is a sofőr rendelkezésére állnak mint a rajtautomatika. A negyedmérföldes verseny elején meglepően nagy előnyhöz jut az Opel, majd elkezd felzárkózni az olasz telivér, végül a Ferrari győzedelmeskedik, de csupán 0,9 másodperc a különbség. A gördülő rajtos 400 méter már az Opelnek kedvezett, a német technika győzedelmeskedett az olasz felett. A rengeteg pénzt felemésztő Corsa különleges és gyors, de ennyi pénzért már egy Porsche 718 Cayman GTS is elérhető, ami azért teljesen más kávéház.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?