Opel ECOTEC Turbo repítheti a tüzes Chevy Aveót

Chevrolet Aveo RS turbómotorral?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mérges kisautóval bővülhet a Chevrolet kínálata: az Aveo RS látványos külsővel, illetve az Opel polcáról leemelt turbós benzinmotorral érkezhet.


Ha az Opelnek lehet Corsa GSI a kínálatában, akkor a szegről-végről rokon Chevrolet is előrukkolhat valami hasonlóval. Az Aveo RS Concept alapján kivitelezhető sportos modell sorsa még nem dőlt el véglegesen, de a kezdetek biztatóak. Az optikailag alaposan megdolgozott ötajtós kisautónak jól áll a hátsó rejtett kilincs, az új arculathoz igazodó tekintélyes hűtőmaszk, és elképesztő, hogy már ebben a kategóriában is malomkeréknyi felnikre húzzák a gumikat - az Aveo RS alatt 19 colos papucsok feszülnek! Az utastérben fényes felületű, fekete műanyag betétek a dekorációk, sok a bőr, és ízlésesen a karosszéria kék színe köszön vissza a tűzéshez használt cérnánál. Mivel az Opel egyre több benzines turbómotort használ, a mérnököknek elegendő volt egyet kiválasztani a Chevy-hez: a választás az 1.4 ECOTEC Turbo erőforrásra esett, amelynek 140 lóerős teljesítménye (hatfokozatú manuális váltóval társítva) ideálisnak tűnik, ráadásul, ha az autó valóban kapható lesz, nem foga nehezíteni a jóval erősebb Corsa GSI piaci szereplését.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?