Ördögkörözött a 300 lóerős Volkswagen Polo

Pályán is bemutatkozott a Polo R WRC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A düsseldorfi Bajnokok Tornája egyik betétprogramjaként élőben is bemutatták a legújabb WRC versenyautót, amelynek alapjait a Volkswagen Polo adja.

Az e hétvégi Bajnokok Tornája nem csak a különböző szakágakból érkezett sztárok versengéséről szól, számos betétprogram színesíti az amúgy is igen látványos műsort. Első hivatalos, nagyközönség előtti métereit megtéve például bemutatkozott az a Polo R WRC raliautó, amellyel a Volkswagen 2013-tól vesz részt a világbajnokságon azzal a nem titkolt szándékkal, hogy letaszítsa trónjáról a közelmúltban egyeduralkodó Citroënt.
Azt még nem tudni, hogy marad-e a WRC-ben a Ford, azt viszont már igen, hogy a VW jövőre egyelőre a konszerntestvér Skoda S2000-es Fabiájával méri fel a terepet, miközben gőzerővel fejleszti és teszteli az 1,6 literes TSi motoros, 300 lóerős, összkerékmeghajtású Polo R topautót. Nemrég az is kiderült, hogy projektjéhez megnyerte azt a francia Sebastien Ogier-t, aki nem fért meg egy csapatban a nyolcszoros világbajnok honfitárs Sebastien Loebbel.
Hirdetés
Düsseldorfban értelemszerűen Ogier ördögkörözött a Polo R WRC első prototípusával, azzal a kocsival, amellyel korábban már a legendás Carlos Sainz is futott pár kilométert. Az alábbi videó ezen a teszten készült:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?