Óriási az új Volkswagen Golf Variant csomagtartója

Genfben bemutatkozott a VII-es Golf kombija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szép és nagy, szép nagy lett az új Volkswagen Golf Variant. Csomagtartója gigászi, s akár 3,3 liter gázolajjal is elketyeg.

Bemutatkozott az új Volkswagen Golf Variant, s kiderült, hogy 605 literes a csomagtartója (bővítve 1620). Az nagyon nagy, 100-zal (üléshajtáskor 125-tel) übereli az elődét. Az Octavia Combiétól (610) is alig marad el. Tengelytávolsága 2578 helyett 2636 mm, hossza 4562 mm, ez is némi gyarapodás. Golf kombi amúgy 20 éve létezik.
Hirdetés

A forma nem forradalmi, de a képeken látható kékekben például igen mutatós a családi Golf. A technika természetesen ugyanaz, mint az Év Autójának választott ferdehátú tesó esetében, annál viszont a Variant 30 centivel hosszabb. Ezzel együtt - a MQB moduláris platformnak is hála - mázsányi súlyt spóroltak a tömegen, ami a dinamikának és a fogyasztásnak/károsanyag-kibocsátásnak is jót tesz. A ferdehátúéval azonos motorpaletta legtakarékosabbikával (1.6 TDI BlueMotion) a Variant elvileg 3,3 l/100 km-es fogyasztással is elketyeg, CO2-emisszója pedig 87 g/km.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 06:27
    Permalink

    Szinte biztos hogy 3,3l-es fogyasztással elketyeg. Teljesen hihető,nem? De a következő típusnál remélem összekapják magukat,mert még van ám mit lefaragni srácok!:D

Vélemény, hozzászólás?