Óriási Subaru visszahívás, ezúttal a kilépőfény miatt

Több mint félmillió autóját szólítja szervizbe a Subaru

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Subarut vezet és pocsolyába lépett? Ezúttal duplán bánkódhat, a kilépőfény ugyanis zárlatos lehet, és még tüzet is okozhat.

Tetemes mennyiségű, csaknem 634 ezer autóját szólítja szervizbe - csupán az Egyesült Államokban - egy apró, de adott esetben tűzveszélyt okozó, így az autó leégésével fenyegető alkatrész, a kilépőfény vagy más néven pocsolyavilágítás miatt. Noha a hiba a Subaru számításai szerint a visszahívott autók tizedénél, 53 999 példánynál fordulhat csak elő, mivel a gyártó nem tudja, hogy melyekbe került a hibás alkatrész, kénytelen összesen 633 842, 2009-2012 közötti Forester, 2010-2011-es Legacy és Outback, valamint 2006-2012 közötti Tribeca modellt visszahívni.
Hirdetés

A galibát az okozza, hogy a tükörházból nedvesség juthat a kilépőfényhez, mely által ott rövidzárlat keletkezhet, s a lámpa fény helyett hőt termelhet. A beázást azért nem tartja túl esélyesnek a Subaru, ugyanis nem annak okát szünteti meg, hanem beépít egy biztosítékot, ami zárlat esetén old, így a tűzveszélyt zárja ki. Mindezt természetesen ingyenesen, februártól a tulajdonosok értesítésével teszi - az Egyesült Államokban, itthon egyelőre nincs hír hasonló visszahívásról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?