Óriásit repült a motoros

Egyetlen hiba is elég volt a motoros akrobatikában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Brazíliában még ma is divatosak a bikarodeók, de a motorizáció e műfajt is elcsábította és a közönség már sokszor motoros akrobatikát, illetve rodeót bámul.

Már bő 2000 évvel ezelőtt, Julius Caesar korában megfogalmazódott a Római Birodalomban: kenyeret és cirkuszt a népnek. Ahogyan az évszázadok, ezredek során a kenyér is átalakult, úgy a cirkusz is. Már jó ideje nem gladiátorok, felszabadulásukért küzdő emberek harcolnak, s az állatok küzdelme is egyre ritkább. Megjelent a rodeó, ahol nem más a tét, mint a minél tovább nyeregben maradás, leginkább bikákon. S ahol még hagyománya van az ilyen utcai előadásoknak, ott a motorizációval rendszerint megjelentek a különféle autós, motoros akrobatikák is, amelyeknél azonban a nyeregben maradás alapkövetelmény, s inkább az egyéb, képességeket, gyakorlatot és komoly koncentrációt igénylő mutatványok számítanak lebilincselőnek és azáltal a hétköznapok gondjait kicsit feledtetőnek.
Hirdetés
Ilyen előadáson készült a fenti videó is, mely valóban bámulatos koreográfiát mutat be, őrjítő gumifüstöléssel, motorlerakással és felvétellel. A két motoros táncát a három autó közötti áthajtás zárná, mely azonban csak egyikőjüknek jött össze. A szerencsétlenebbik ugyanis csattant az egyik autón, motorja megakadt, ő pedig repült tovább, a levegőben nagyokat szaltózva, mely az egészhez hasonlóan látványosnak számított, de nyilvánvalóan nem volt a komoly energiával begyakorolt előadás része. Jó hír, hogy a sokat látott akrobata komolyabb sérülés nélkül úszta meg a hatalmas repülést, s olyan elrettenthetetlennek bizonyult, hogy már másnap ismét munkába állt, s folytatta a show-t. Kikapcsolódásként a brazil motoros a gumifüstös, zajos benzinégetés helyett vélhetően inkább a jó öreg bikarodeóval lazíthat. Valami ilyesmivel:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?