Ormótlan MX-5 ellenfél Kínából

Geely GS-CC, a kínai Mazda MX-5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Végtelen lehetőségek rejlenek a kínai autóiparban, és nem csak azzal kapcsolatban, hogy mindent lemásolnak. A Geely GS-CC a Mazda MX-5 babérjait tépázná meg. Szerintünk ezzel a formával nehéz lesz...


Kínában nincs lehetetlen, és ez a szemlélet különösen érvényes az autóiparra. Az ázsiaiak előszeretettel másolják le mindenféle márkák modelljeit, de nem csak ezzel a módszerrel dolgoznak, olykor saját ötletekkel, illetve konstrukciókkal is előállnak. Ez utóbbi csoportba tartozik a Geely legújabb autója, a GS-CC, amely egy Mazda MX-5 méretű jármű, nyitható keménytetővel, valamint 1,3 literes, négyhengeres, 129 lóerős turbómotorral. A Sanghaji Autószalonon debütált élményautó megjelenése azonban nem éppen könnyed stílust mutat, a Mazda filigrán karaktere nyomokban sem fedezhető fel, ami elsősorban a magas övvonalnak, valamint a faltörő kosnak is beillő frontrésznek köszönhető. Az utastér kialakítása már szimpatikusabb, a kínaiak a színekkel is játszottak, de úgy véljük, az MX-5-ösnek nincs mitől félni - egyelőre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?