Örömhír: a héten kétszer is csökkennek az üzemanyagárak

Péntektől még olcsóbb a benzin és a gázolaj

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerda után pénteken is mérsékli a benzin és a gázolaj árát a MOL.


Újabb árcsökkentés következik, pénteken újabb 2-2 forinttal mérsékli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a MOL - írja az MTI. A töltőállomási áraknál pontosan ilyen mértékű mínusz várható.
A csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára kalkulációnk szerint 330 forintra, a gázolajé 349 forintra mérséklődik. Legutóbb (hétfői bejelentés alapján) ma, azaz szerdán változtatott az árakon a MOL, a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 4 forinttal, a gázolajét pedig bruttó 6 forinttal csökkentette.
Hirdetés
A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi három hónapban több mint 80 forinttal csökkent. A benzinár több éve nem mozgott 330 forint körül, legutóbb 2010 novemberében kellett 335 forintot fizetni egy literért. A gázolaj ára szintén évek óta nem volt 360 forint körül, utoljára 2011 júniusában került 360 forintba. Mind több elemzés szerint várhatunk további jelentős áresést, a nyersolaj nemzetközi ára már a tavaly nyári felét sem éri el - itthon persze sem az akkori, sem az egykori csúcsárakhoz mérten nem könyvelhetünk még el ekkora mínuszt. A benzinár 2012. áprilisában érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. januárjában volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.
Mivel az egyes kutak között akár 20-30 forintos literenkénti áreltérések is adódhatnak, azon már nemigen érdemes matekozni, hogy ma vagy pénteken tankolunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?