Örömhír: nagypéntektől olcsóbb lesz a gázolaj

Csak a dízelesek kapnak húsvétra ármérséklést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pénteken csak a gázolaj ára csökken, a benziné nem változik. A dízelesek így még olcsóbban úszhatják meg a húsvéti utazásokat.


Nagypénteken, azaz a most következő, húsvét előtti pénteken 3 forinttal csökkenti a gázolaj nagykereskedelmi árát a MOL. Ugyanilyen mértékű áresés várható a töltőállomásokon is, ám a benzin ára nem változik. A csökkentéssel a gázolaj literenkénti átlagára kalkulációnk szerint 358 forintra mérséklődik, a 95-ös benziné 361 forint marad.
A MOL legutóbb egy héttel ezelőtt, múlt szerdán változtatott az árakon, akkor 3-3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti árát, most szerdán viszont - a forint erősödésének köszönhetően - elmaradt a korrekció.
Hirdetés
Továbbra is olcsóbbak az üzemanyagok, mint egy évvel korábban, ugyanis a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára tavaly szeptember és idén január között mintegy 100 forinttal csökkent, az árcsökkenést jelentősen apasztotta ugyan, de még fele mértékben sem emésztette fel az utóbbi három hónapban tapasztalt áremelkedés. Logikus, hogy az üzemanyagok egykori csúcsáruknál is olcsóbban kaphatók. A benzinár 2012. április elején érte el eddigi rekordját, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forintot kértek érte akkor. Továbbra is igaz, hogy az egyes kutak között akár 30-40 forintos áreltérések is tapasztalhatók, így az árak szempontjából többet számít a tankolás helye, mint ideje.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?