Oroszország és Ukrajna nem kap esztergomi Suzukit

Felfüggesztette oroszországi és ukrajnai exportját a Suzuki Magyarországról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Reuters hírügynökség kérdésére a Magyar Suzuki Zrt. szóvivője megerősítette, hogy Magyarországról már nem szállítanak az orosz és az ukrán piacra autókat.

Évente mintegy 10 ezer autót exportál a Suzuki az orosz és az ukrán piacra a magyarországi gyártásból, ám ennek most vége. Márciustól már nem szállítanak erre a két piacra, de a márka igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy ez nem lesz hatással a gyártási volumenre. Az érintett megrendeléseket más piacokon igyekeznek értékesíteni.
Hirdetés
„Vállalatunknak nincs közvetlen beszállítója a háborúval érintett területen” – mondta még el Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki Zrt. szóvivője. „Ugyanakkor folyamatosan figyelemmel kísérjük a teljes ellátási láncot. Hozzátette még, hogy továbbra is a globális chiphiány van a legnagyobb hatással a gyártásra, de az emelkedő energiaköltségek, illetve a forint euróval szembeni gyengülése sem elhanyagolható tényező. „Mindent megteszünk a gyártási költségeink optimalizálása érdekében, de egy bizonyos ponton túl a többletköltségek az új autók áraiban is tükröződni fognak” – zárta nyilatkozatát a szóvivő. Természetesen nem a Suzuki az egyetlen gyártó, amelyet érint az orosz-ukrán háború. Ide kattintva olvashatsz bővebben arról, hogy milyen hatással van az autóiparra a konfliktus.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2022.03.10. at 14:33
    Permalink

    Elég megtévesztő bejelentés mivel Fehéroroszország (Belorusz) nincs benne a felfüggesztettek közt, akár onnan tovább is lehet vinni Oroszországba. 🙂

Vélemény, hozzászólás?