Oroszországban minden eszközzel büntetnek

Már a záróvonalat is hamisítják

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mi itt Magyarországon örülhetünk, hogy a rendőrség csak a meglévő szabályokat ellenőrzi, és nem akar szándékosan keresztbe tenni nekünk.

Előre kell bocsátanom, hogy én igyekszek minden szabályt betartani, például mindig megállok a stop vonalnál, vagy ha az nincs, akkor a táblánál. A sebességhatárokkal néha már gondban vagyok, az indokolatlan korlátozásokat nem mindig fogadom meg, de ne menjenek sehová, nem jött senki. Csak én kopogok itt az asztal alján, mert egészen mostanáig még nem kaptam olyan bizonyító erejű felvételt (vagy ahhoz mutató linket, hiszen már a Rendőrség is megérkezett a XXI. századba) amely ennek ellenkezőjét állította volna. Mentségemre szólva én tisztában vagyok azzal, hogy megvan a maga helye (ahol senkit nem veszélyeztetek vagy zavarok) és ideje (megfelelő látási és időjárási körülmények) az állatkodásnak. Munkámból kifolyólag volt már alkalmam 300 km/h-val száguldani közúton – mindezt legálisan, a Porsche 911 Turbo Cabriolet menetpróbán, Németországban. Szerintem tehát nagyjából átlagos sofőr lehetek.
Azonban valószínűleg engem is átvertek volna azok az orosz rendőrök, akik nem feltétlenül legális eszközökkel érték el, hogy ne csökkenjenek a helyi kapitányság bírság-bevételei. A helyszín az Orenburgból Orsk irányába tartó országúton, nem sokkal az Orsk előjelző táblát követően lejtő jön, ahol csak egy tábla jelezte az előzési tilalmat, egyébként jól belátható útszakaszról van szó, ahol ráadásul szaggatott volt a sávok közötti felfestés. Ennek megfelelően rengetegen kezdtek neki a lassabb járművek előzésének, amelynek köszönhetően biztos bevételi forrása volt ez a rövid egyenes a helyi rendőrkapitányságnak.
Azonban a közútkezelője is értesült az áldatlan állapotokról, és záróvonalat festett fel a kérdéses útszakaszra. Mivel vizuális megerősítése is lett az előzni tilos táblának, lényegében megszűnt a korábban olyan jól jövedelmező bevételi forrás. De mindenre van megoldás, amely jelen esetben egy doboz fekete festék. Ki másnak, mint a rendőrségnek áll érdekében a záróvonal megszaggatása? Mivel a normális tempóban haladó autóból nem lehet észrevenni, hogy utólagosan festették be feketére a záróvonal darabjait, újfent nagyon sokan vannak, akik előzésbe kezdenek az érintett egyenesben. A rendőrség pedig újra örülhet a bírságokból származó bevételeknek. Ilyenkor örülök, hogy mégis Magyarországon közlekedhetek. Itt ugyanis nem másítják meg a rendőrök a közúti jelzéseket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?