Országos térkép és lista a fix traffipaxokról

Ezeken a helyeken kell figyelni a fix traffipaxokra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Véglegessé vált a fixen telepített intelligens kamerahálózat, országos listán és térképen mutatjuk, hol kell rájuk számítani.


Az országos kamerahálózat rendszer már elkészült, élesben viszont csak 2016. március 26-tól üzemelnek a fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontok. Az eredeti tervek 365 kamera telepítéséről szóltak, a valóságban viszont összesen 132 helyre kerültek felszerelésre. A legtöbb B-A-Z és Somogy megyébe került, itt 10-10 darabbal találkozhatunk, továbbá Budapestet és Pest megyét együtt véve szintén ennyi készülékkel számolhatunk.
Hirdetés

Az intelligens kamerarendszerek nem csak a gyorshajtókat szűrik ki. Képesek arra is, hogy beazonosítsák a mobiltelefon használatát, a kötelező haladási irány megszegését, a busz- és leállósáv használatát, a záróvonal átlépését, valamint a vasúti átjárón való tilos áthaladást. A rendőrség a rendszer működésétől azt várja, hogy lényegesen kevesebb baleset történik majd, mellyel csökkenteni tudják a személyi sérülések számát és az anyagi károkat is. A kamerahálózat kiépítése 15 milliárd forintba került.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:14
    Permalink

    Ezek szerint több mint 113 millió forintba került egy kamera legyártása, kihelyezése. Impozáns számok, ennyiért bárki vállalná, azt hiszem. Jobb üzlet, mint valami termelő munkába fektetni, az nem garantál ekkora haszonkulcsot.

Vélemény, hozzászólás?