Ősszel eltűnnek az SUV modellek a Mitsubishi kínálatából

A japán márka megkezdi a kivonulást Európából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptember elején érkezik az utolsó SUV szállítmány Európába, utána már csak két modell fog árválkodni a Mitsubishi kereskedésekben, de már azok sem sokáig.

Nemrég röppent fel a hír, hogy a Mitsubishi elengedi Európát, helyette inkább a több profitot hozó ázsiai piacra szeretnének koncentrálni a japánok. Akkor ugyan konkrét időpontokat nem említett a gyártó, csak annyit közölt, hogy új típusokat már nem mutatnak be az öreg kontinensen. A legfrissebb hírek szerint a márka eltűnése még az idén elkezdődik, az utolsó SUV modelleket szállító hajó ősz elején horgonyzik le Európában, így első körben az ASX, az Outlander és az Eclipse Cross tűnik el a kínálatból.
Hirdetés
A döntés némiképp érdekes, mivel az Outlander a legkelendőbb plug-in hibrid SUV Európában, az Eclipse Cross pedig az öreg modellekből álló kínálat egyetlen fiatalnak mondható tagjaa. Az eltűnni készülő három SUV modell az idei eladott mennyiség 64%-át tette ki. A két modellre csökkenőpaletta egyik tagja a legjobban fogyó Mitsubishi cím birtokosa, a Space Star lesz, a másik pedig a platós L200. Egyes források szerint a döntésnek emissziós okai is lehetnek, valószínűleg így kell a legkisebb büntetést fizetni (ha egyáltalán kell) a Mitsubishinek addig a rövid ideig, amíg Európában marad. A megmaradó két modell sem lesz köztünk sokáig, a tervek szerint 2021 végén teljesen leáll a Mitsubishi forgalmazása az öreg kontinensen. A kereskedők nem meglepő módon dühösek, az év első felében eladott bő 53 ezer példánnyal még csak-csak fenn tudott maradni a hálózat, a két modellre redukálódó kínálattal viszont szinte biztosan nem éri majd meg fenntartani a kereskedéséket.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?